Chebuțiu și Preda au scăpat de cătușe!

explo 1000x200

Foştii directori ai UCM Reşiţa încearcă să profite de prevederile mult prea permisivului Cod penal intrat în vigoare la 1 februarie.

UPDATE, ora 16.30

Acuzați de devalizarea UCMR, Chebuțiu și Preda au fost puși în libertate de Curtea de Apel Timișoara, care a admis contestațiile celor doi. Instanța nu a luat față de aceștia nicio altă măsură preventivă, astfel că, în momentul de față, nu mai au nicio interdicție.

Încătuşaţi la mijlocul lunii decembrie a anului trecut pentru o pleiadă de infracţiuni care au avut drept consecinţă devalizarea uzinei reşiţene, cel mai important angajator din Caraş-Severin, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au aşteptat cu mari speranţe intrarea în vigoare a noului Cod penal, care este mult mai blând şi care va obliga instanţele de judecată să dispună tot mai rar măsuri preventive privative de libertate. Cei doi foşti directori ai UCMR au solicitat în urmă cu două zile Tribunalului Timiş să-i pună în libertate, însă instanţa a respins cererea de revocare a măsurii arestului preventiv, ca neîntemeiată. Deoarece cererea a fost soluţionată nefavorabil pentru ei, Chebuţiu şi Preda au fost obligaţi la plata a câte 50 de lei fiecare, cheltuieli judiciare către stat.

Ambii au făcut contestaţie împotriva încheierii Tribunalului Timiş privind măsurile preventive, aceasta urmând să fie pusă în discuţie astăzi, la Curtea de Apel Timişoara.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla dacă Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda vor fi puşi în libertate! 

banner 970 x 250