Descinderi inutile la vamă!

Potrivit bilanțului făcut de polițiști, județul Caraș-Severin se plasează pe locul întâi în țară în ceea ce privește infracțiunile de natură economico-financiară. Comisarul-șef al IPJ spune că o contribuție în acest sens o are și contrabanda cu țigări.

Numai în anul 2011, polițiștii cărășeni au depistat 1.808 infracţiuni de natură economico-financiară situându-se astfel pe locul 1 pe ţară, cu 325 infracţiuni la 100.000 de locuitori la infracţiunile declinate. Comisarul șef Grigore Stolojescu este de părere că o contribuție importantă la această statistică o are contrabanda cu țigări.

„Ne aflăm la granița cu Serbia. Aici intră cazurile de evaziune fiscală, contrabandă. În plus, raportarea se face la numărul de locuitori, care este mai mic față de cel al altor județe din țară”, explică șeful poliției din Caraș-Severin. Potrivit statisticii, la nivelul judeţului au confiscat peste 900.000 de ţigarete, iar valoarea de piață a „capturii” se ridică la aproximativ 450.000 lei.

Grigore Stolojescu a adăugat că a fost începută urmărirea penală în 123 de dosare penale, au fost reţinute 15 persoane şi arestate 10, iar alte 17 persoane au interdicţii. „S-au aplicat măsuri asigurătorii în suma de circa 560.000 de lei, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 1,5 milioane și au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,4 milioane lei”, a adăugat comisarul-șef.