La Caransebeş s-a deschis Clubul Şomerilor

Administraţia locală vine în sprijinul şomerilor din municipiu printr-un proiect european al cărui scop este facilitarea accesului şomerilor către piaţa muncii. Principalul obiectiv al proiectului derulat sub genericul „Traseul spre angajare trece prin formare” îl reprezintă dezvoltarea unui program integrat de formare şi consiliere pentru şomeri, prin înfiinţarea unui Club al Şomerilor.
Primăria Caransebeş oferă posibilitatea unui număr de 57 de şomeri din municipiu, cu vârste între 18 şi 50 de ani, să urmeze cursuri gratuite de calificare profesională în domenii precum antreprenoriat, scrierea unei cereri de finanţare, competenţe de comunicare sau tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Cursanţii vor fi sprijiniţi în găsirea unui loc de muncă, dar pot învăţă şi cum să-şi deschidă o afacere. ”Prin accesarea acestui proiect european încercăm să ajutăm direct şomerii pentru a se recalifica. Parafrazând un proverb chinezesc, este important ca tinerii să se specializeze să folosească o undiţă ca să prindă ei direct peştele şi să nu mai aştepte ca să-l primească de la alţi întreprinzători, sau să-i ajute un stat ostil”, a precizat primarul Ion Marcel Vela.
Şomerii înscrişi la cursurile organizate de municipalitate sunt, în marea lor majoritate, tineri absolvenţi de liceu sau facultate, iar la final, aceştia vor primi certificate de atestare recunoscute atât la nivel naţional, cât şi pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Proiectul ”Traseul spre angajare trece prin formare”, derulat în parteneriat cu administraţia lcoală din Teregova, are o contribuţie locală de aproape 28.000 de lei şi o durată de 15 luni, Primăria Caransebeş primind pentru implementare peste 300.000 de lei.

Primăria Municipiului Caransebeş susţine permamnent investitorii străini şi români pentru a crea noi locuri de muncă, lucru care s-a dovedit de-a lungul anilor, Caransebeşul având investiţii de anvergură, cu locuri de muncă bine plătite, care atrag muncitori din toată zona Caransebeşului şi chiar din Zona Reşiţa. Acest program european educă şomerii şi tinerii să se descurce în viaţă”, Ion Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

Comments

  1. cristi says:

    cum pot face rost de numarul de telefon al acestei agentii , eu ca angajator am nevoie de 10 femei necalificate