Număr record de protestatari în Reşiţa

A cincea zi de proteste a adunat în centrul oraşului peste 600 de protestatari, potrivit organizatorilor. Jandarmii sunt în gardă şi pregătiţi să intervină în caz că apar incidente. Astăzi, li s-au alăturat şi membrii uniunii social-liberale.  

Dacă în primele zile de proteste, la Reşiţa au ieşit în stradă puţin peste 100 de locuitori, astăzi peste 600 au strigat în cor „Reşiţa!”, „Anticipate!”, „Jos Guvernul!” sau „Jos Boc şi Băsescu!”. Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut de trai, de salariile mici, de pensiile diminuate şi de modul în care sunt conduşi.

În mijlocul protestatarilor au fost prezenţi astăzi membrii şi simpatizanţii Uniunii Social-Liberale. Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă a explicat prezenţa sa în mijlocul protestatarilor. „Sunt aici cu foarte mulţi colegi pentru că nu puteam să rămân insensibil la ceea ce se întâmplă în ţară. Dorim să ne alăturăm protestelor pentru că nu mai vreau să se spună în România că nu sunt bani”, a spus în urmă cu câteva momente preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă. Aceasta estimează că circa 300 dintre protestatari sunt simpatizanții USL.

Liderii sindicali au început şi ei să ia cuvântul în piaţă, susţinuţi de mulţime. „Noi estimăm că avem peste 600 de protestatari în cursul zilei de astăzi”, a spus Marian Apostol, preşedintele CNS Cartel Alfa. În ce priveşte forţele de ordine, jandarmii sunt la datorie.

„Nu au fost semnalate probleme până la această oră (n.r. – ora 17.00) şi sperăm ca protestele să decurgă în continuare fără incidente neplăcute”, a spus Sorin Axenti, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin.