Traficanții de droguri de pe Valea Bistrei cad ca muștele.

Afacerile cu droguri și substanțe etnobotanice au explodat în ultimii ani în Valea Bistrei. Din ce în ce mai mulți tineri, cu un viitor larg în față, aleg să-și fumeze libertatea până la cel mai nociv fum.

Chiar dacă până acum procurorii de la Crimă Organizată Caraș-Severin au scos la lumină, atât în Oțelu-Roșu cât și în Caransebeș, grupuri întregi de furnizori de vise, buruienile consumului de droguri din zonă nu par să se usuce. Emanuel Boborelu este unul dintre tinerii consumatori și vânzători de droguri și etnobotanice, care se bucură de o clientelă largă. Acest lucru o demonstrează în primul rând zecile de convorbiri telefonice interceptate de organele de cercetare penală. Sub sintagmele codate folosite de Boborelu în convorbirile purtate cu clienții săi, se ascundea un trafic larg de substanțe periculoase.

În baza probelor strânse atât din convorbirile telefonice ale tânărului traficant, cât și din declarațiile martorilor, instanța a decis trimiterea lui Emanuel Boborelu în judecată. Faptele sale, de a vinde și consuma substanțe interzise, întrunesc infracțiuni grave care l-ar putea aduce în spatele gratiilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Prezent în fața instanței, cu un bagaj infracțional bogat în spate, Emanuel Boborelu a decis, în primele faze, să nu fie asistat de un apărător. Mai mult decât atât, acesta și-a recunoscut faptele, arătându-se vizibil afectat de cele întâmplate.

,,De aproximativ doi ani de zile am început să vând cannabis, hașiș, uneori și plante etnobotanice. Distribuirea acestora o făceam de la domiciliul meu, precum și în diferite locații din Oțelu Roșu. Drogurile le procuram de la un tânăr de 25-30 de ani din Caransebeș, a cărui identitate nu o cunosc”, a menționat Emanuel Boborelu în declarația sa.

Un alt aspect care înclină balanța în favoarea tânărului traficant este și faptul că din fișa sa de cazier judiciar rezultă că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale.

Cu toate că atitudinea lui Emanuel Boborelu a fost una onestă, asta nu-l disculpă de faptul că tânărul vânzător de ,,vise” a alimentat timp îndelungat acest fenomen grav, de o amploare din ce în ce mai tragică, a traficului de droguri în rândul tinerilor din Valea Bistrei.

În urma datelor de la dosar, instanța urmează să se decidă în ceea ce privește pedeapsa care îl paște pe Emanuel Boborelu, pedeapsă care i-ar putea îngrădi chiar libertatea.

Foto: facebook.com

banner 970 x 250