Contrabandiştii care îmbracă uniforma statului român stau alte zile în arest.

explo 1000x200

Poliţiştii de frontieră şi vameşii implicaţi în contrabanda cu tutun în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş vin astăzi din nou în faţa instanţei.

UPDATE

Mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor patru au fost prelungite, astfel că toţi rămân încătuşaţi. Ei au contestat decizia Judecătoriei Oraviţa, calea de atac urmând să fie soluţionată la Tribunalul Caraş-Severin.

Căzuţi în plasa procurorilor după ce s-au făcut că nu văd un microbuz ticsit cu ţigări de contrabandă care a intrat în ţară pe la Naidăş, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali implicaţi în acest fenomen infracţional s-au apărat în sălile de judecată susţinând că ei nu au văzut nici măcar o ţigară, cu atât mai puţin cele 1.660.000 descoperite de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Susţinerile poliţistului Daniel Toc şi ale vameşului Laurian Crecană au fost întărite şi de contrabandistul sârb Dejan Draskic. Cu toţii au negat că microbuzul condus de sârb ar fi trecut prin Vama Naidăş încărcat până la refuz cu tutun. Experimentul făcut de anchetatori a demonstrat însă că microbuzul nu putea fi încărcat în mai puţin de o oră, ceea ce demontează afirmaţiile celor incriminaţi, care au pretins că autoutilitara ar fi fost încărcată după intrarea ei în ţară.

Arestaţi preventiv, primii doi de Judecătoria Oraviţa, iar ceilalţi doi de Tribunalul Caraş-Severin, Dejan Draskic, Rija Grigoraş Tămaş, Ion Daniel Toc şi Laurian Crecană vin astăzi în faţa instanţei cu propunere de prelungire a mandatelor de arestare preventivă.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla decizia judecătorului!

banner 970 x 250