FLAGRANT. Şpagă şi corupţie în Vama Naidăş

explo 1000x200

Trimiterea în judecată a zeci de lucrători vamali şi poliţişti de frontieră după descinderile procurorilor anticorupţie din februarie 2011 nu a eliminat corupţia la frontiera cu Serbia.

Ţigările de contrabandă continuă să se vândă la fiecare colţ de stradă, iar explicaţiile pentru acest fenomen vin de la Direcţia Generală Anticorupţie. Poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Naidăş continuă să fie mână în mână cu contrabandiştii de tutun. Drept dovadă, în noaptea trecută au prins un cetăţean sârb care introdusese în ţară 160 de baxuri de ţigări. Bărbatul era monitorizat de mai multă vreme, la fel şi poliţistul de frontieră care i-a facilitat intrarea în ţară. Acesta a fost prins în flagrant luând şpagă, dar la audieri vor ajunge mult mai multe persoane.

Procurorii anticorupţie se află şi la această oră la Naidăş, Oraviţa şi alte localităţi şi fac percheziţii domiciliare la lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, pentru că omul legii prins în flagrant nu este singurul despre care există indicii că ar sprijini contrabandiştii de ţigări.

Redactorii Express de Banat au contactat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră pentru a afla care este situația în zona Naidăș, dar acesta a declarat că nu se știe niciun fapt concret deocamdată. Nu se cunoaște cu exactitate dacă vor fi sau nu puși sub acuzare polițiștii de frontieră, ancheta fiind încă în desfășurare.

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte! 

banner 970 x 250