Băiatul de bani gata care a omorât un bătrân dintr-un pumn a fost iertat degeaba de puşcărie!

Andrei Maxim a scăpat cu o condamnare cu suspendare după ce instanţele de judecată i-au acordat circumstanţe atenuante, însă tânărul a întins-o din ţară uitând să-şi respecte obligaţiile faţă de familia victimei, aşa cum hotărâseră judecătorii, iar acum riscă să ajungă în spatele gratiilor!

Trimis în judecată pentru că în noaptea de 24 spre 25 septembrie 2010 a lovit un bărbat de 62 de ani în faţa Complexului „Victoria” din Reşiţa, câteva zile mai târziu acesta pierzându-şi viaţa, Andrei Maxim, care la acea dată avea doar 18 ani, s-a bucurat de maximă clemenţă în sala de judecată. Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi l-a condamnat la trei ani de închisoare. În plus, l-a obligat la plata de daune morale şi materiale în cuantum de 90.000 de euro. Băiat de bani gata, Andrei Maxim a făcut apel şi mai apoi recurs, instanţa supremă suspendându-i executarea pedepsei. Cu alte cuvinte, tânărul a scăpat de puşcărie. Nu însă şi de plata despăgubirilor.

CITEŞTE ŞI: 

Nicio zi de puşcărie şi daune la jumătate

90.000 de euro, preţul unei vieţi de om

Nici închisoare şi nici daune prea mari !

La aproape cinci ani de la decesul lui Alexandru Bălan şi patru de la pronunţarea sentinţei definitive, Maxim nu a plătit nici măcar un cent din cei 90.000 de euro! Mai mult decât atât, nu a mai avut vreun contact cu familia pe care a îndoliat-o.

Familia Bălan speră ca măcar acum Andrei Maxim să ajungă în puşcărie, lucru pe care l-au solicitat de la bun început, atitudinea tânărului demonstrând în opinia acesteia că nu a are niciun fel de remuşcări şi că nu a înţeles nimic din nefericita întâmplare. „Am solicitat revocarea suspendării pedepsei pentru neexecutarea obligaţiilor civile. Condamnatul, deşi este apt de muncă, nu a achitat, cu rea credinţă, nicio sumă de bani din această obligaţie civilă de plată faţă de creditori. A fost somat şi prin executorul judecătoresc”, a explicat avocatul Gheorghe Ciulei. „De la proces nu l-am mai văzut. Am înţeles că ar fi plecat din ţară. Nu a mai dat niciun semn, nu a plătit niciun leu, nici măcar banii de înmormântare”, a adăugat fiul victimei. Soarta lui Andrei Maxim e acum în mâinile magistraţilor!

Comments

  1. CETATEAN says:

    CAND UN TANAR PRIMESTE PEDEAPSA CU SUSPENDARE SI IN PARALEL SE CER DAUNE MORALE URIASE , PE CARE NU LE POATE PLATI . LOGIC SE CERE REVOCAREA SUSPENDARII PE MOTIV CA NU A PLATIT DECI TREBUIA SA RAMANA CU EXECUTARE CA SA NU MAI AMAGEASCA PE NIMENI. DL. MAXIM ANDREI VASILE A FOST ATACAT DE UN CETATEAN BEAT . IN URMA ALTERCATIEI CETATEANUL BEAT A AJUNS LA SPITAL DUPA DOUA ZILA A MURIT . PUTEA SA MOARE SI PE MOTIVUL CA NU A PRIMIT INGRIJIRI CORESPUNZATOARE .! DAR TANRUL MAXIM ANDREI CARE NU A PLECAT DE LA LOCU FAPTEI INCERCAND CHIAR SA-I DEA PRIMUL AJUTOR , DL. ZIARIST EL NU ARE DREPTUL LA VIATA ? ITI DORESC SA FI ATACAT SI SA PATESTI LA FEL DUPA CARE SA PLATESTI DAUNE 90.000 EURO. CICA ESTE DE BANI GATA CA SI PROFESIONALISM TE-AS DA AFARA IN PRIMUL MINUT , NESABUITULE MAI INTERESEAZATE SA VEZI CA NU ESTE COPIL DE BANI GATA.