Nicio zi de puşcărie şi daune la jumătate

Andrei Maxim a avut, în noaptea de 24 spre 25 septembrie a anului trecut, un conflict spontan cu un bărbat de 62 de ani, chiar în faţa Complexului “Victoria”. La un moment dat, Alexandru Bălan s-a prăbuşit lovindu-se cu capul de asfalt. Câteva zile mai târziu, bărbatul a decedat, iar tânărul a fost pus sub acuzare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Avocata lui Andrei Maxim a declarat apel şi i-a convins pe magistraţii Curţii de Apel Timişoara de faptul că tânărul s-a aflat în legitimă apărare. În consecinţă, instanţa a admis apelul şi, rejudecând, a dispus “suspendarea condiţionată a executării pedepsei de trei ani închisoare aplicată inculpatului de prima instanţă”. De data aceasta a fost rândul familiei victimei să-şi exprime nemulţumirea. A declarat recurs, astfel că, sentinţa definitivă şi irevocabilă a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a respins calea de atac şi a păstrat în totalitate sentinţa Curţii de Apel Timişoara, în baza căreia Andrei Maxim nu va face nicio zi de puşcărie.

La Tribunalul Caraş-Severin mai rămâne de judecat doar latura civilă. “În situaţia în care infracţiunea a fost comisă într-o stare de provocare, aşa cum în mod corect a fost reţinut de Curtea de Apel Timişoara prin decizia pronunţată în latură penală şi menţinută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia pronunţată la 25 octombrie, clientul meu nu poate fi obligat să repare integral prejudiciul. Practic, faţă de împrejurarea că, în favoarea inculpatului au fost reţinute dispoziţiile art. 73 lit. b Cod Penal, consider că se impune reducerea daunelor materiale solicitate de familia victimei”, a declarat avocata Loredana Sabo. Familia lui Alexandru Bălan îi cere tânărului 150.000 de euro, reprezentând daune morale, şi 36.000 de lei, însemnând daune materiale. Cât va trebui să scoată din buzunar Andrei Maxim vor hotărâ judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin, la termenul din 28 noiembrie.

leader board 728 x 90 px

Cheltuielile cu înmormântarea, în valoare de 30.000 de lei, sunt nedovedite, nu sunt evaluate în mod rezonabil. Daunele morale sunt şi ele mult prea mari şi nejustificate. În sistemul nostru juridic e lăsat la aprecierea judecătorului”, Loredana Sabo, avocat

Comments

  1. Manuela says:

    Google rulez, chiar daca nu are concurenta sroaeisa, se dezvolta continuu si rapid.LOL, adica preotul era pedofil, dar nu vroia sa se afle de pa GOOGLE/Orkut.Mda, interesant ce rol are biserica in stat ? sau ce rol are biserica in general?