Procurorii îi vor după gratii pe puştii violatori

Cei trei tineri găsiţi vinovaţi pentru viol de Tribunalul Caraş-Severin, dar condamnaţi la pedepse cu suspendare, se întorc în faţa instanţei deoarece procurorii consideră că locul lor este în puşcărie.

Ovidiu Trulea, Nicolae Solcan şi Bogdan Stanciu au scăpat ieftin după cele petrecute la începutul lunii mai, când o puştoaică de 14 ani i-a acuzat că au violat-o. Povestea fetei a fost cusută cu aţă albă, dar până la urmă probele de la dosar i-au determinat pe magistraţi să-i condamne. Trulea, singurul major dintre cei trei inculpaţi, a primit trei ani de închisoare, Solcan un an şi jumătate, iar Stanciu un singur an. În cazul tuturor, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Ministerul Public a făcut însă recurs, calea de atac urmând a se soluţiona la Curtea de Apel Timişoara.

“Raportat la faptele reţinute în actul de sesizare, în opinia mea este o sentinţă temeinică şi legală. În mod corect, instanţa de fond a avut în vedere circumstanţele reale şi personale ale inculpatului Stanciu dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În prezent, tutorele lui îi oferă sprijin moral. Săvârşirea faptei a fost un accident şi sunt convinsă că e prima şi ultima lui întâlnire cu legea penală”, a declarat avocata Loredana Sabo. Băiat bun se face şi Trulea. Cel puţin aşa susţine apărătorul său. “Inculpatul se poate bucura de starea normală de libertate spre a-şi spăla păcatele faţă de societate şi faţă de sine însuşi”, a declarat avocatul Ioan Chilom.

leader board 728 x 90 px