Cauţiune de 50.000 de lei să scape de arest

Arestaţi preventiv în dimineaţa zilei de 10 noiembrie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi contrabandă, membrii grupării conduse de Daniel Condraş s-au săturat de arest şi încearcă disperaţi să obţină punerea lor în libertate. 

Alături de Condraş, la propunerea procurorilor DIICOT, Tribunalul Caraş-Severin a mai emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Sorin Paul, Ion Aurel Cârjan, Cristian Marian Blaj, Alexandru Dreşcan şi Florin Nicola. Achim Olariu a scăpat de cătuşe, dar a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Trei dintre cei încătuşaţi i-au bombardat luni pe magistraţi cu tot felul de cereri prin care solicitau punerea lor în libertate sub o formă sau alta. Florin Nicola a cerut instanţei liberarea sub control judiciar, înlocuirea măsurii preventive privative de libertate şi, în ultimul caz, punerea în libertate pe cauţiune. Solicitări similare au avut şi Alexandru Dreşcan şi Sorin Paul. Primele două au fost respinse, dar instanţa de fond a admis în principiu cererea de liberare pe cauţiune. Inculpaţii spun că nu au banii necesari, dar că vor pune gaj casele în care locuiesc pentru a scăpa de arest.

leader board 728 x 90 px

La termenul de miercuri trebuie să facă dovada plăţii cauţiunii, fixată la 50.000 de lei pentru fiecare”, judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin