90.000 de euro, preţul unei vieţi de om

Andrei Maxim, tânărul care a omorât un bătrân din doi pumni, a scăpat fără să facă nicio zi de puşcărie. A fost obligat însă la plata unor importante sume de bani, dar acestea nu pot cumpăra suferinţa pe care o îndură familia victimei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul liceanului reşiţean care a lovit mortal un bătrân de 62 de ani în mijlocul străzii, o sentinţă blândă, de trei ani de închisoare cu suspendare. La Tribunalul Caraş-Severin s-a soluţionat în această săptămână şi latura civilă a procesului. Soţia şi cei doi fii ai lui Alexandru Bălan i-au cerut inculpatului câte 50.000 de euro pentru fiecare, reprezentând daune morale. În plus, alţi 30.000 de lei, daune materiale.

Andrei Maxim a avut şi de această dată parte de îngăduinţă din partea instanţei. “Inculpatul Maxim a fost obligat să plătească părţilor civile suma de 20.000 lei, despăgubiri materiale, şi câte 30.000 de euro daune morale”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Loredana Sabo, avocata tânărului, spune că va ataca decizia instanţei de fond, Andrei Maxim neavând cum să plătească atâţia bani.

Comments

  1. me says:

    Gretosi mah! de unde sa le dea asta mic bani… cine lo pus pe mosu ala libidinos sa se ia de el.. sa-si fi tinut mosu in casa daca stiau ca e nebun!!!