Dorin Militaru cere cu insistenţă să fie eliberat din arest

Şeful Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă în formă continuată, cere să fie eliberat provizoriu sub control judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara s-au opus până acum înlocuirii măsurii preventive privative de libertate dispusă faţă de Dorin Militaru cu aceea de a nu părăsi ţara. Odată finalizat rechizitoriul şi trimis dosarul spre judecare Tribunalului Caraş-Severin, fostul comandant al Centrului Militar Judeţean a formulat o nouă cerere de liberare sub control judiciar. De data aceasta, solicitarea lui Militaru va fi analizată de magistraţii cărăşeni. “Judecarea cererii de liberare sub control judiciar formulată de inculpatul Militaru Dorin a fost amânată pentru data de 6 decembrie, deoarece dosarul se află la Curtea de Apel Timişoara”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Loredana Miulescu, complicea lui Militaru, acuzată şi ea de trafic de influenţă, a apărut la rândul său în faţa instanţei cărăşene cu o cerere similară. I-a fost respinsă, dar a făcut recurs. Calea de atac s-a soluţionat astăzi, la Curtea de Apel Timişoara, prin respingerea recursului, astfel că femeia rămâne în spatele gratiilor.

Cei doi sunt acuzaţi de fapte deosebit de grave, fapte pe care Loredana Miulescu le recunoaşte. “În cursul anului 2008, inculpatul Militaru Dorin, în calitate de comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Militaru Dorin i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro”, precizează DNA într-un comunicat.

Militaru nu a renunţat la şpagă, astfel că, în martie 2009, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în cadrul IPJ Caraş-Severin. “În acest sens, Militaru Dorin i-a prezentat-o pe inculpata Miulescu Loredana Monica susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea postului de agent de poliţie. În acest scop, Miulescu Loredana Monica a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, suma de 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv. Din cei 5.000 de euro primiţi, Miulescu Loredana Monica a restituit denunţătorului suma de 1.000 de euro”, se mai arată în comunicatul DNA.