A omorât o tânără de 20 de ani. Puţin îi pasă!

Mihail Dumitrescu, bocşeanul de 18 ani care a urcat beat la volan şi a gonit nebuneşte pe unul din drumurile morţii din judeţ, Reşiţa-Timişoara, băgând o tânără în pământ şi lăsând infirm pentru tot restul vieţii un sportiv, nu are niciun fel de remuşcare.

A băut bine, s-a urcat într-un BMW de mare putere minţindu-şi amicul că tocmai ce a obţinut permisul de conducere, a apăsat acceleraţia până la fund şi s-a oprit în zidul unei case. Consecinţele au fost catastrofale. Minodora Peia a decedat la numai 20 de ani, iar Sabin Tismonar şi-a pierdut un picior şi a spus adio carierei de fotbalist. BMW-ul s-a făcut şi el praf, aceasta fiind şi cea mai mare supărare a lui Mihail Dumitrescu. A fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă cu circumstanţe agravante şi singurele lui griji acum sunt să amâne cât se poate de mult pronunţarea instanţei şi să evite o condamnare cu executare.

“Ne-a râs în nas, duminică am înmormântat-o pe sorea mea şi sâmbătă el a fost la discotecă. Noi am fost foarte necăjite, nu ne-a ajutat cu nimic, nici măcar la înmormântare. A venit din Italia, unde se ocupă cu furturi, să plătească avocat. Nu se poate aşa ceva, a stat 24 de ore în arest şi atât”, spune sora victimei. Sabin Tismonar a venit în faţa instanţei în cârje. “A minţit că are carnet. Ştiam că a dat examen, dar nu am ştiut că nu l-a luat. A băut vreo 200 de ml de Alexandrion. L-a prins beţia la volan. Eu eram cu el. Fata a ieşit dintr-un Non Stop şi i-a spus să o ducă şi pe ea acasă. El a luat-o către Berzovia, în loc să meargă să o lase pe Dora acasă. Am avut cel puţin 175 km/h. I-am spus de vreo cinci şase ori să oprească, dar degeaba. Când a coborât, nici nu s-a uitat la ea, era supărat din cauza maşinii. Eu am fost sportiv, am jucat fotbal atâţia ani, acum am rămas fără picior”, afirmă Sabin.

La primul termen de judecată, Mihail Dumitrescu le-a ignorat pur şi simplu pe rudele victimelor şi a afişat o atitudine sfidătoare chiar şi faţă de magistraţi. “Ne-a umilit, se laudă că nu avem ce să-i facem, că va scăpa”, mai spune Laura Iacobici.

I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin.