Au fost condamnați că ar fi vrut să îl omoare pe Cătălin Radu, dar vor să iasă mai repede din pușcărie!

Mamele tinerilor trimiși după gratii din motiv că ar fi încercat să îl omoare pe omul de afaceri Cătălin Radu din Reșița vor să redeschidă dosarul prin care copiii lor au fost trimiși ani grei după gratii.

Mama lui Randi Tokar, cea a lui Ciprian Râpanu și soacra lui Bogdan Bujor fac front comun și încearcă să găsească o cale prin care să își scoată copiii de după gratii. Aceștia se află în prezent la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad, unde au ajuns după ce toate instanțele de judecată le-au aplicat o pedeaspsă comună pentru faptele săvârșite. Cea mai gravă acuză din dosar se referă la tentativa de omor, faptă pentru care și noul Cod Penal prevede o pedeapsă de minimum 10 de ani de închisoare, însă aceasta ar putea ajunge până la 20 de ani.

CITEȘTE ȘI: Două tentative de asasinat ale grupării conduse de Bogdan Bujor

Mamele tinerilor susțin că fiii lor sunt nevinovați și că ar merita o pedeapsă mai mică. Tocmai de aceea, caută acum resursa financiară prin care să redeschidă amplul dosar instrumentat de procurorii DIICOT. Potrivit spuselor acestora, cele 3.000 de pagini cântăresc 9 kilograme de maculatură, însă cele prezentate sunt „aberante” în viziunea lor.

CITEȘTE ȘI: Bujor asculta orbește ordinele lui Mândriloiu

„M-au bătut atât de tare, încât nu am putut să mă mai ridic!”

ileana_urziceanu
Ileana Urziceanu

„Sunt nemulțumită de pedepsele pe care le-au primit. Cred că atât timp cât au vrut să își facă o familie, nu aveau în gând să omoare pe cineva. La rândul lor, știu că au fost șantajați de persoanele cu care au fost în proces. Florina a fost numită curierul interlopilor pentru că s-a dus la Herculane să își aducă viitorul soț de la tren. Nu știu, nu pot să îmi găsesc cuvintele. Ea este în Germania, lucrează 14 ore pe zi să poată să își redeschidă un dosar să dovedească că nu sunt vinovați. Acuzele care li s-au adus, de omor deosebit de grav, și Florina complice la omor … deci nu se poate!, a spus Ileana Urziceanu, mama Florinei, condamnată de la 2 ani de închisoare cu suspendare și soacra lui Bogdan Bujor, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare, fiind considerat liderul grupării infracționale organizate.

Randi Tokar și Ciprian Râpanu, copii la locul lor

În ce îi privește pe ceilalți doi inculpați din dosar, Randi și Râpanu, aceștia trebuie să stea câte 10 ani după gratii, lucru care le macină enorm pe doamnele care le-au dat viață.

tatiana_nicolicea
Tatiana Nicolicea

„Mă supără faptul că a fost încadrat în niște articole de lege care mie mi se par incorecte: aderare și constituire a unei asocieri infracționale. Nu s-a asociat cu nimeni să facă vreun rău cuiva. Ei, practic, s-au dus să lucreze cinstit. Motelul nici nu s-a dat în folosință când deja, după ce s-au investit o grămadă de bani le-a pus cine le-o fi pus piedică, pe ăștia i-a eliminat (…) cu tentativa de omor calificat. Fiul meu nu a avut în gând niciodată să omoare pe cineva. Mi-a zis că este nevinovat. În plus, n-a șantajat pe nimeni ! (… ) În mașină nu știu ce făceau, nu știu ce căutau. Cătălin Radu a dat declarație că nu-i cunoaște, a declarat Tatiana Nicolicea, mama lui Randi. Aceasta a mai spus că fiul său ar merita o pedeaspsă mai mică pentru că merită o șansă și pentru că nu are antecedente penale.

VEZI ȘI: Tentativă de asasinat, şantaj şi trafic de carne vie

otilia rapanu
Otilia Râpanu

„Cerem un ajutor să le dăm o șansă la tineri și o pedeapsă mai ușoară. Dacă se poate, rugăm pe cineva să se ofere să ne ajute într-un fel. Pe niște cercetări mai amănunțite, s-ar putea să primească o pedeapsă mai ușoară”, a spus Otilia Râpanu, mama lui Ciprian.

Comments

 1. imi pare rau, dar... says:

  imi pare rau, dar trebuie sa intelegeti ca pe cat de absurde sunt acuzatiile (tentativa la omor deosebit de grav fara acte de executare, in speta), Tribunalul Caras-Severin – Sectia penala e una dintre cele mai absurde si obtuze instante din tara. Exempli gratia, de curand, au condamnat un om la ani grei de inchisoare motivand hotararea cu jurisprudenta de prin regiuni obscure din Columbia sau de pe Marte… Asta e nivelul, atat pot, atat stiu, atat fac… Partea proasta e ca nenorocesc oameni si familii cu tampeniile lor.
  Problema insa, provine de la imaginatia demna de “La piovra” a procurorilor ce rancezesc pe la parchetele de prin Caras. Acestia, in lipsa de lucru, sau, ma rog, cautand sa-si faca de lucru in timp ce baietii nu chiar asa de destepti fura milioane de euro de pe la CET, nascocesc tot felul de scenarii demne de filme ieftine de prin anii 90. Asa ajung niste copii sa fie zugraviti prin rechizitorii si comunicate de presa ale parchetelor ca fiind urmasii lui Escobar sau Vito Genovese.
  Stiu e dureros, iar partea proasta e ca oile care ragaie bere noroc uitandu-se la “romanii au talent” chiar cred aberatiile acestea. Si de ce nu le-ar crede? Doar vin niste procurori si le spun ca asa e, urmati de niste judecatori care vin si confirma, nu? Realitatea este insa, crunta… Procurorii care au inteles sa-si practice astfel meseria sunt mai periculosi doar pentru acest lucru decat insasi infractorii pe care ii urmaresc, iar judecatorii… judecatorii nu citesc mai mult de 10 pagini din dosarul penal, sunt doctori in dat copy/paste, iar atunci cand chiar incearca sa-si puna creierasul in functiune, ne servesc perle ca desteptul ala cu jurisprudenta din Columbia…
  Parte si mai proasta este ca la sectia penala de la Curtea de Apel Timisoara sunt niste tute blonde (cu cateva mici exceptii) care ar face orice sa-si acopere colegii de la Caras.
  Si iata asa… ia o portie de “justitie” a la romanica…