Două tentative de asasinat ale grupării conduse de Bogdan Bujor

Un om de afaceri din Reşiţa a scăpat cu viaţă din ambele încercări ale unei grupări mafiote din oraş de a-i pune capăt zilelor. Bogdan Bujor, Randi Tokar, Ciprian Rîpanu şi Sorin Şonea au fost arestaţi înainte să-şi ducă planul la îndeplinire.

 

Procurorii de la Crimă Organizată vorbesc despre indivizi foarte periculoşi, care au desfăşurat în mod constant şi repetat acte de ameninţare, şantaj şi incendiere a autoturismelor omului de afaceri, iar mai apoi, au premedidat uciderea acestuia. “La dosarul cauzei există indicii şi probe certe că în data de 12 mai, inculpaţii au participat la o încercare de ucidere a victimei, încercare nefinalizată ca urmare a lipsei din localitate a lui Bogdan Bujor. Ca atare, inculpaţii s-au mobilizat, au stabilit în detaliu asupra modului cum vor săvârşi infracţiunea şi, în data de 23 mai, sub îndrumarea directă a lui Bogdan Bujor, au încercat din nou să săvârşească omorul”, se arată în motivarea arestării celor patru.

Tinerii nu glumeau şi erau hotărâţi să-l lichideze pe afaceristul reşiţean. Cel puţin aşa reiese din informaţiile şi datele prezentate de procurorii de la Crimă Organizată. “Inculpaţii au utilizat un autoturism cu numere de înmatriculare false, arme letale şi neletale, un pumnal cu lama de 19 cm, şepci ataşate cu perucă, ochelari de soare, mănuşi negre, mijloace apte să conducă la finalizarea faptei. Inculpaţii au fost surprinşi de organele de poliţie în timp ce executau activităţi de pândă la domiciliul victimei şi anihilarea consecinţei negative a faptei lor s-a datorat monitorizării audio-video a grupului, dar şi a faptului că victima nu sosise încă la domiciliu”, se arată în aceeaşi motivare a instanţei.