Alţi primari cărăşeni cercetaţi de DNA

Simion Iancu – Simi şi Valentin Ghiţă, foştii primari din Oţelu Roşu şi Socol, nu sunt singurii care au probleme cu legea din cauza legăturilor pe care le-au avut cu Romică Anculia, fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin.

 

“Împăratul” Simi şi Valentin Ghiţă sunt trimişi deja în judecată, alături de Anculia şi omul de afaceri Tudor Jurj, pentru luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Procurorii anticorupţie au vorbit în mai multe rânduri şi despre alţi primari din Caraş-Severin care ar fi implicaţi în fraudarea fondurilor europene acordate ca subvenţii APIA pentru întreţinerea păşunilor. Organele de cercetare penală au vizitat mai multe primării şi au început să strângă dovezi. Nu a mai fost cazul unor descinderi, dar procurorii au întocmit un al doilea dosar de urmărire penală faţă de Romică Anculia şi mai mulţi actuali sau foşţi edili-şefi în mandatul trecut.

Adam Trandafir, fostul primar al comunei Marga, este doar unul dintre cei anchetaţi de DNA. Acesta nu a rezistat însă tensiunii, astfel că, după o vizită a procurorilor anticorupţie, s-a stins chiar în biroul său de la Primăria Marga. Ion Stoia, primarul de la Forotic, Petru Harambaşa, edilul din Turnu Ruieni, Gheorghe Roma, de la Slatina Timiş, şi Ion Moşoarcă, primarul comunei Grădinari, sunt şi ei anchetaţi de DNA pentru fapte de corupţie. Viorel Roşca, Ioan Vetreş şi Nicolae Daminescu, primarii comunelor Brebu, Armeniş şi Sacu, dar şi foştii edili din Tîrnova şi Bozovici, Birău Blagoiescu şi Aurel Miclea, sunt şi ei anchetaţi în aceeaşi cauză disjunsă din dosarul lui Simi, Anculia şi Ghiţă. Vasile Sauca, din Buchin, apare şi el în acest nou dosar întocmit de DNA.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte senzaţionale despre fraudarea fondurilor APIA!