RECURS: Anculia, Simi şi Ghiţă, judecaţi

În timp ce alţi primari din Caraş-Severin sunt cercetaţi şi ei pentru implicare în fraudarea fondurilor europene acordate de APIA sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, instanţa a hotărât judecarea “seniorului feudal” Anculia, a “Împăratului” Simi şi a primarului Ghiţă cu cătuşe la mâini.

 

Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondate recursurile prin care Romică Anculia, Simion Iancu – Simi şi Valentin Ghiţă au atacat decizia Tribunalului Caraş-Severin de judecare a lor în stare de arest preventiv. Din probele prezentate de procurori şi administrate în cauză, reiese că, prin fraudarea fondurilor europene, Anculia ar fi băgat în buzunar 25.000 de euro şi 7.500 lei. Ghiţă ar fi încasat şi el 25.000 de euro, în timp ce, lui Simi i-ar fi revenit din combinaţia penală 15.000 de lei. Cum numărul primarilor care ar fi acceptat să intre în afacerile periculoase propuse de Anculia este mai mare de zece, în jurul acestei afaceri se vorbeşte de sume ameţitoare.

Mai mult decât atât, şeful APIA descoperise pentru anul acesta metode şi mai simple de fraudat banii europeni, drept dovadă fiind interceptările convorbirilor telefonice dintre cei trei, din care reiese că, în 2012, urmau să se umple de bani.