Tentativă de asasinat, şantaj şi trafic de carne vie

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au destructurat în ultimul an două grupări interlope care i-au şocat pe reşiţeni prin actele lor de violenţă extremă.

În luna mai a anului trecut, ofiţerii şi procurorii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din Caraş-Severin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza municipiului s-a cristalizat o grupare infracţională organizată şi coordonată de Dan Mândriloiu şi Bogdan Bujor. Despre gruparea mafiotă existau date că ar fi implicată în acte de şantaj şi mare violenţă, dar şi că ar săvârşi infracţiuni din sfera traficului de persoane. Grupului i s-au mai alăturat Randi Tokar, Ciprian Rîpanu, Sorin Şonea şi Florin Urziceanu. Din actele administrate în cauză rezultă cu certitudine faptul că gruparea infracţională a fost organizată pe principii mafiote, cu reguli stricte de conspirativitate şi sarcini precise pentru fiecare membru”, au reţinut procurorii în materialul de urmărire penală.

Cu toţii au fost conduşi la Parchet în vara anului trecut, după tentativa de asasinat a patronului mai multor localuri din Reşiţa, dejucată de oamenii legii. Mândriloiu şi mâna sa dreaptă, Alin Hoţa, au fost lăsaţi în libertate după audieri. Bujor, Tokar, Rîpanu, Şonea şi Urziceanu au fost trimişi însă în judecată şi condamnaţi. Bujor a primit 15 ani de puşcărie, Tokar şi Rîpanu, câte zece, iar Şonea şi Urziceanu au scăpat cu pedepse cu suspendare. Mândriloiu a ajuns şi el după gratii, în stare de arest preventiv, împreună cu Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, într-un alt dosar, în care sunt acuzaţi de şantajarea mai multor oameni de afaceri din oraş. Procesul se află pe rol, dar ei riscă pedepse mult mai mici, pentru că, cel puţin deocamdată, procurorii n-au reuşit să-l lege pe Mândriloiu de Bujor, primul dintre ei luându-şi măsuri de precauţie pentru a nu se expune.