Traficantul bolnav de cancer, dat în urmărire generală!

Nicolae Căpîlnean, unul dintre principalii furnizori de droguri pentru tinerii din Caransebeş şi Oţelu Roşu, a profitat că este judecat în libertate din cauza bolii incurabile de care suferă şi a fugit din ţară!

Gruparea condusă de Puiu Stănescu a ajuns să acapareze piaţa drogurilor din Caransebeş şi s-a dezvoltat şi spre alte zone, cel mai bun exemplu fiind recrutarea unor membri din Oţelu Roşu. „Gruparea s-a înfiinţat în luna octombrie 2011 pornind iniţial de la relaţia de prietenie existentă între Puiu Stănescu şi Sergiu Todor. În 05.11.2011, inculpatul Stănescu a fost încarcerat la Penitenciarul Timişoara şi tot la acea dată a fost eliberat fratele lui, Darius Stănescu. În această conjunctură, Puiu Stănescu a continuat activitatea infracţională prin intermediul fratelui său şi a lui Sergiu Todor. La indicaţiile lui Puiu Stănescu, Darius Stănescu şi Sergiu Todor au achiziţionat etnobotanice, cannabis şi amfetamine de la inculpaţii Nicolae Căpîlnean şi Daniel Băran. Cannabisul era achiziţionat la preţul de 35 lei/gramul și era vândut cu 60 lei/gramul”, acuză procurorii DIICOT din Caraş-Severin.

Căpîlnean, care are 45 de ani, aducea drogurile în țară din Spania, folosind mai multe firme de curierat. „Inculpatul Căpîlnean a înţeles să profite de starea sa de sănătate, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă pe care o trata în Spania şi, apreciind că nu mai are foarte multe de pierdut, s-a implicat în introducerea şi comercializarea de droguri de risc”, au reţinut procurorii în rechizitoriu. Latinca Jurca, soţia lui Căpîlnean, a fost şi ea implicată, în sensul că ridica pachetele cu droguri trimise din Spania prin firmele de curierat.

Nicu Căpâlnean făcea bani frumoşi din vânzarea de drogurilor. Acest lucru rezultă şi dintr-o convorbire telefonică interceptată de procurori, în care dealerul îi spune unui tânăr că nu mai vinde nimănui pe datorie.

X: Aş vrea să vă-ntreb dacă puteţi să-mi daţi unu pentru mine acuma pe datorie până vineri.

Nicu: Mă, omule, ţi-am spus că nu dau nimic pe datorie.

Nicu: Mai am o sută douăşopt de milioane numa de primit. Tot aşa, am dat, am dat, am dat….

Bărbatul care suferă de cancer într-o stare avansată a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Caraş-Severin, dar e de negăsit. Chiar dacă pedeapsa de doi ani şi opt luni de închisoare nu e definitivă, Căpîlnean a fugit din ţară, cel mai probabil în Spania. Procurorii nu au cerut arestarea sa preventivă pe durata procesului, aşa cum s-a întâmplat cu ceilalţi membri ai grupării, ci i-au impus o serie de restricţii. Traficantul nu s-a mai prezentat însă la secţia de poliţie şi a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.