„Împăratul” Simi: „Nu sunt vinovat cu nimic!”

Fostul primar al oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi, susţine în continuare că este nevinovat în dosarul fraudării fondurilor APIA, dar spune că ştie de ce Tribunalul Arad l-a condamnat la patru ani de puşcărie.

Magistraţii arădeni l-au găsit vinovat pe fostul director APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, de comiterea a nu mai puţin de patru infracţiuni, complicitate la luare de mită, trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi a fost condamnat la opt ani de închisoare. Foştii primari din Oţelu Roşu şi comuna Socol au fost găsiţi vinovaţi de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Iancu Simion Simi a fost condamnat la patru ani de puşcărie, iar Valentin Ghiţă la şase. Instanţa a dispus confiscarea sumelor de bani oferite cu titlu de mită: câte 25.000 euro, de la Anculia şi Ghiţă, şi 15.000 lei de la „Împăratul” Simi.

Tribunalul Arad a dispus totodată restituirea sumelor depuse cu titlu de cauţiune, câte 50.000 de lei pentru fiecare, bani cu care cei trei i-au convins pe magistraţi să-i pună în libertate după ce fuseseră arestaţi preventiv. În plus, lui Iancu Simion Simi îi vor fi restituite sumele de 13.100 euro, 5.040 dolari americani şi 13.000 lei, ridicate cu ocazia percheziţiilor. Acesta se declară nevinovat şi crede că a fost condamnat deoarece judecătorii l-ar fi băgat în aceeaşi oală cu Anculia şi Ghiţă. „Aștept motivarea, pe care instanța o dă în 30 de zile! Ce să comentez, am vorbit cu avocatul, nu se poate așa ceva, nu sunt vinovat cu nimic, numai dacă m-au băgat la grup cu ei. Nu are niciun motiv să îmi dea condamnare, contractul a fost făcut legal, nu există niciun martor că mi-a dat ceva. Vedem acum, am cale de atac la Timişoara și la București. La proces m-am dus cu capul sus și îmi mențin nevinovăția. Merg până la capăt!”, a declarat Iancu Simion Simi pentru expressdebanat.ro.