Droguri cumpărate en-gros din Caransebeş!

Traficanţii de droguri din Caransebeş ajung unii după alţii în faţa instanţelor de judecată. După mai multe grupări infracţionale care acţionau pe raza municipiului şi a localităţilor învecinate, a fost prins şi unul din principalii furnizori de ecstasy şi cannabis pentru cluburile de fiţe din Timişoara.

Poliţiştii de la Antidrog din Timişoara l-au reţinut în primăvara anului trecut pe Fabian Sîrbu, care vindea droguri de risc şi mare risc în cluburi, în special în „Zambara”. Tot atunci au fost încătuşaţi şi inculpaţii Paul Stamate şi Marian Găină, din Caransebeş. Aceştia erau principalii furnizori de ecstasy pentru dealerul timişorean. Găină nu vindea orice droguri, ci comprimate de tip ecstasy imprimate cu logo-urile unor branduri foarte cunoscute, cum ar fi „Apple”, „Louis Vuitton”, „Motorola” sau „Rolex”. „Inculpatul Sîrbu a susţinut în depoziţiile sale că activitatea sa de valorificare a drogurilor a fost iniţiată în contul unei „datorii” pe care acesta o angajase faţă de inculpatul Găină. A susţinut faptul că activitatea sa infracţională a fost generată de constrângerea psihică la care a fost supus din partea inculpatului Găină”, s-a reţinut în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT. Caransebeşeanul făcea bani frumoşi din vânzarea drogurilor, activitate pe care o derula de obicei prin intermediari. Găină trimitea în cluburile timişorene şi câte 500 de pastile de ecstasy pe lună. Cu ocazia percheziţiilor, de la acesta au fost ridicate sume mari de bani: 8.850 euro şi 4.500 lei. „Un calcul aproximativ efectuat în baza tranzacţiilor derulate indică un câştig în sumă de 12.000 euro, din care inculpatului Stamate i-ar fi revenit 1.850 euro, iar inculpatului Găină i-ar fi revenit 7.443 euro”, se mai precizează în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată.

Sentinţă de condamnare atacată

În luna ianuarie a acestui an, Tribunalul Timiş i-a condamnat pe cei trei. Timişoreanul Sîrbu a primit trei ani cu suspendare sub supraveghere şi a fost pus imediat în libertate. Găină şi Stamate au rămas însă după gratii, ei fiind condamnaţi la cinci, respectiv patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu e definitivă. „Am fost angajat doar în faza apelului, care are primul termen la începutul lunii aprilie. În opinia mea sentinţa e netemeinică, întrucât în urma percheziţiei domiciliare la clientul meu nu s-a găsit vreo cantitate de droguri. De asemenea, nu are nici măcar o vânzare vreunui investigator sub acoperire, împotriva lui fiind o singură declaraţie a unui coinculpat, iar alte şapte sau opt declaraţii sunt în favoarea sa. Vom cere în principal achitarea şi, în subsidiar, diminuarea pedepsei şi alt mod de individualizare a acesteia, mai exact, o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.