„Ţeparul” din Iablaniţa nu se lasă arestat

Zaharia Ghimboaşă şi Cătălin Lance, acuzaţi de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, au scăpat de arest luna trecută, la Tribunalul Caraş-Severin, dar au ajuns până la urmă după gratii, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Braşov.

UPDATE, ora 17.30

publicitate online in ziar Express de Banat

“Zache” şi Lance au fost puşi încă o dată în libertate. “Tribunalul Braşov a judecat recursul inculpaţilor, ocazie cu care am invocat anumite chestiuni procedurale, cât şi pe fondul cauzei, cu argumente exacte. Instanţa a avut în vedere cele arătate de mine admiţând recursul. Clienţii mei au fost puşi de îndată în libertate cu interdicţia valabilă 29 de zile de a părăsi localitatea de domiciliu”, a declarat avocatul Bolosin.

gif card de energie dacus 1000x100

Cei doi bărbaţi, acţionari la mai multe firme, au fost ridicaţi de oamenii legii luna trecută, fiind suspectaţi că achiziţionau utilaje, scule şi piese de autovehicule pentru care eliberau file CEC fără acoperire. Infracţiunile au fost sesizate atât din judeţul Caraş-Severin, cât şi din Braşov, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 1.000.000 lei”, a precizat atunci Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS. Zaharia Ghimboaşă, zis Zache”, şi Cătălin Lance au fost prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a considerat că e suficientă interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile. Mai mult decât atât, Zache şi-a cerut înapoi bunurile pe care i-a fost pus sechestru. „Eu am acte, facturi şi chitanţe doveditoare pentru toate bunurile pe care ei mi le-au confiscat. Mi-au sigilat abuziv la Sibiu un cap tractor, care nici măcar nu e al meu, era închiriat. Trebuia măcar să ne întrebe dacă avem acte, pentru că le puteam prezenta. Toate bunurile şi utilajele luate abuziv ne vor fi returnate. Vom demara un proces”, a susţinut Ghimboaşă.

În cursul zilei de vineri, cei doi au fost aduşi cu mandate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi, ulterior, prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii braşoveni au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 29 de zile. S-a reţinut că Zache şi Cătălin Lance a cumpărat macarale în valoare de 1,5 miliarde de lei vechi cu cecuri fără acoperire. Avocatul lui de la fondul cauzei, Lorette Luca, a declarat recurs împotriva încheierii prin care a fost arestat. Mă voi prezenta azi la recurs şi voi invoca faptul că nu prezintă pericol social concret. Putem specula anumite vicii de procedură, în sensul că instanţa a omis să le dea ultimul cuvânt inculpaţilor, pronunţându-se înainte de asta. Observând că s-a făcut o greşeală, magistratul a formulat cerere de abţinere, cerere respinsă ca fiind fără obiect din moment ce dumnealui se pronunţase. Vorbim de nulitate absolută, întrucât faptul că nu s-a dat ultimul cuvânt inculpaţilor la o măsură gravă, cum e arestul, echivalează cu neprezentarea inculpaţilor în instanţă”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/