Procurorii nu-l iartă pe interlopul Mîndriloiu!

Condamnat pentru că şantaja oamenii de afaceri din Reşiţa cu acte de violenţă, Dan Mîndriloiu a beneficiat la Tribunalul Timiş de blândeţea noului Cod Penal, dar Ministerul Public nu este de acord.

UPDATE, ora 16.10

Curtea de Apel Timişoara a amânat pronunţarea pentru săptămâna viitoare.

Condamnat la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi instigare la uz de armă letală, fără drept, interlopul a cerut Tribunalului Timiş să aplice în cazul său prevederile noului Cod Penal, în care pedepsele pentru infracţiunile reţinute în sarcina sa sunt mult mai mici. Instanţa a reindividualizat pedepsele, astfel că i-a redus sejurul după gratii de la 4 ani şi 6 luni la 1 an şi 8 luni. După aplicarea unui spor de 9 luni, Mîndriloiu va executa pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 5 luni închisoare. Mîndriloiu se află în puşcărie din 13 decembrie 2012, ceea ce înseamnă că ar trebui să iasă din penitenciar în mai puţin de şase luni.

CITEŞTE ŞI: Tentativă de asasinat, şantaj şi trafic de carne vie

EXCLUSIV: Teroare în rândul oamenilor de afaceri din Reşiţa

Procurorii DIICOT din Timişoara se opun însă eliberării acestuia atât de devreme. „Parchetul a făcut contestaţie împotriva deciziei Tribunalului Timiş. În opinia mea, este nefondată, deoarece instanţa de fond a aplicat în mod corect noile prevederi din Codul Penal şi a ţinut cont de circumstanţele de care s-a bucurat clientul meu. Am prezentat un calcul matematic din care rezultă că a fost redus în mod corect şi just cuantumul pedepsei pentru clientul meu”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

CITEŞTE ŞI: Bujor asculta orbește ordinele lui Mândriloiu

Instanţa a rămas în pronunţare. Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla când iese Dan Mîndriloiu din puşcărie!