L-au bătut crunt cu scheme de karate!

papuzu, militaru

Asta au reţinut procurorii în sarcina a doi poliţişti gorjeni pe care Tribunalul Caraş-Severin îi judecă pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav.

Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru, agenţi de poliţie în cadrul Posturilor de poliţie Stoina şi Căpreni, judeţul Gorj, riscă ani grei de puşcărie pentru nişte fapte greu de imaginat, de o cruzime ieşită din comun. Cei doi aşa-zişi oameni ai legii sunt judecaţi în libertate la Tribunalul Caraş-Severin, cauza fiind strămutată de la instanţele gorjene pentru că acolo organele de cercetare penală nu şi-au făcut treaba şi au încercat să-i ajute pe cei doi să scape basma curată. Despre acest aspect, mâine, în Express de Banat.

I-au rupt oasele!

Nicolae Druţu a fost găsit decedat în curtea casei surorii sale în 18.11. 2008. Legiştii au confirmat că moartea a fost violentă, că victima suferise „traumatism cranio-cerebral acut cu fractura calotei şi bazei craniului” şi „multiple leziuni în aproape toate zonele corpului şi fracturi costale”. Anchetatorii au încercat să refacă ultimele ore din viaţa bărbatului de 48 de ani şi au aflat că acesta a intrat, cu o seară înainte, într-un bar din localitate. Nu a sustras nimic, s-a pus la o masă să privească la televizor, consumând băuturi alcoolice. A fost surprins acolo de proprietar, care l-a lovit în zona feţei. Victima a căzut, dar după ce a fost ridicată chiar de proprietar a continuat să consume alcool la masă până la sosirea poliţiştilor ce fuseseră sesizaţi. Fără să verifice dacă a furat ceva, poliţiştii Bogdan Papuzu şi Laurenţiu Turbatu l-au dus pe Druţu la postul de poliţie. Aici, acesta din urmă şi-a cerut scuze de la proprietarii locului, după care a încercat să plece acasă. Papuzu nu i-a dat însă voie şi l-a imobilizat, ţinându-l cu mâinile şi picioarele pe o bancă în curtea postului de poliţie. În acel timp şi-a făcut apariţia şi poliţistul Constantin Militaru, care îşi serbase ziua de naştere şi era băut. După plecarea colegilor de la faţa locului, pentru a efectua cercetările necesare, Militaru şi Papuzu l-au bătut crunt pe Druţu, după cum se reţine în rechizitoriu.

„Militaru i-a aplicat pentru început două palme în urma cărora victima a căzut pe podeaua de ciment acoperită cu mochetă, iar în continuare acelaşi inculpat i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu picioarele în zona toracică şi în cea abdominală”, se precizează în materialul de urmărire penală. „Inculpatul Papuzu a precizat că l-a văzut pe Militaru aplicându-i victimei foarte multe lovituri consecutive, apreciind că au fost cel puţin zece. Inculpatul Papuzu a menţionat că inculpatul Militaru i-a aplicat lovituri cu piciorul, fiind imitate figurile de arte marţiale. După fiecare lovitură, victima era ridicată de pe podea, inculpatul Militaru ţinând-o de umăr, întrucât aceasta ar fi căzut dacă nu era susţinută în acest fel, şi imediat inculpatul îi aplica o nouă lovitură cu piciorul. Inculpatul Papuzu a precizat că a putut să numere cel puţin cinci căderi ale victimei, urmate de loviturile aplicate cu piciorul”, au mai reţinut procurorii. Papuzu a recunoscut că i-a dat două palme victimei, dar exclude că aceasta ar fi căzut pe podea. În schimb, Militaru a susţinut că „Papuzu l-a lovit cu palma sau cu pumnul în zona feţei, victima s-a dezechilibrat şi a căzut lovindu-se la cap de un ghiveci de flori şi apoi de podea. Victima a rămas întinsă pe spate, respira greu şi avea sânge la gură, iar inculpatul Papuzu îi aplica acesteia uşoare lovituri cu palmele peste faţă, pentru a-şi reveni”.

După bătaia cruntă, victima a fost lăsată să plece acasă, numai că bărbatul era foarte confuz şi încerca să escaladeze gardul în loc să iasă pe poartă. Observând că nu poate merge singur, inculpaţii l-au dus cu maşina la sora sa. Un vecin al victimei a recunoscut că bărbatul era inconştient în acel moment, că nu putea vorbi. La primele ore ale dimineţii, bărbatul bătut „dădea tot timpul din mâini într-un gest de apărare, era confuz, nu putea vorbi şi nu a recunoscut-o pe sora sa”.

Rămas singur acasă, „a ieşit în curtea casei şi a început să mute nişte lemne dintr-un loc în altul, într-o acţiune complet lipsită de sens”. O vecină i-a cerut să se oprească şi să plece la el acasă, fără rezultat însă. Un trecător a observat neînţelegerile dintre cei doi şi i-a aplicat cu nuiaua pe care o avea în mână câteva lovituri, fără însă ca victima să reacţioneze în vreun fel. Trei ore mai târziu, Druţu „a căzut pe spate, s-a ridicat în şezut, după care a alunecat în faţă, rămânând nemişcat”.

Faţă de aceste declaraţii ale lor, reţinute de procurori, inculpaţii Papuzu şi Militaru, dar şi mama acestuia din urmă, audiată ieri în calitate de martor propus în apărare, se afirmă că nu ar fi reale şi că ar fi fost date doar pentru că organele de cercetare penală i-ar fi învrăjbit pe cei doi inculpaţi. Mai exact, că procurorul i-ar fi determinat să declare unul împotriva celuilalt lucruri neadevărate pentru a evita să facă 25 de ani de puşcărie. Ambii îşi susţin nevinovăţia în sala de judecată şi poartă şi în prezent uniforma de oameni ai legii.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Citeşte luni despre cum au încercat să pună oribila fapta pe umerii unor oameni nevinovați!