Despre idiotul util

Idiotul util nu este la singular. Noi, electoratul, suntem idioții utili. În mintea tot mai decrepită a liderilor politici, nu suntem altceva decât o adunătură de proști, de idioți needucați care le legitimăm lor fuziunea catifelatelor lor cururi cu scaunele boierești.

Ce m-a făcut să scriu aceste rânduri de introducere ce la fel de bine pot fi și o concluzie? Astăzi, pe televiziuni au rulat non stop știri despre modul în care candidatul PNL-PSD la Primăria București dirija fluxul de pacienți de la spitalul al cărui angajat și manager este înspre propria clinică privată.

Mi-am exprimat încă de la anunțarea candidaturii domnului doctor Cîrstoiu opinia că, este un blat pe față al alianței. Acum, previzibil, oponenții l-au luat la scărmănat. Ce este dureros pentru noi și cinic din partea lor este că gândesc la modul „dă-i dracului de proști”. Dar, și noi avem vina noastră.

Plasele cu ulei, făină și zahăr, „a furat dar a și făcut”, „ne-a dat, maică la pensie”, „dar ce, al lor e mai cinstit?”etc. Toate acestea ne-au trimis într-o mlaștină în care lipitoarea este guru vindecător. Să revin la domnul Cîrstoiu. A aplicat rețeta clasică a imposturii în sistemul cariat al sănătății. Marea majoritate a medicilor căutați și-au înființat cabinete sau clinici private. Te-ai dus la ei la spitalul public și te-au redirecționat la întreprinderea lor privată. Unde, erau de toate cele necesare actului medical. Pe bani, firește. Asta, după ce zeci de ani ai cotizat la un sistem care în afara umilinței nu-ți poate oferi nimic. Este atât de uzuală situația, încât pari un tâmpit să te legi de acest fapt. Cum dracului, prestezi opt ore la spitalul public, alte opt ore la privat, ba mai și predai pe la vreo facultate alte câteva ore, când ziua are doar 24 de ore?

Merg mai departe și vă aduc aminte de tot felul de tâmpiți cocoțați în funcții importante ale statului, doar pe motiv că ei, aleșii, pot orice. Nu competențe, nu abilități, doar carnetul de partid și gradul de rudenie. Ne mai mirăm că toate-s anapoda în țara asta? Ai fost condamnat penal, tu candidezi. Culmea candidaturii, primarul ales din pușcărie. Ai avut dosare penale, candidezi. Ai fost interlop, candidezi. Ai trădat, ai mințit, ai furat, ești needucat, habar n-ai de administrație, candidezi. De ce? Pentru că de la stat se fură cel mai cu spor și doar proștii fără propte sau cei care încep să uite împărțirea sunt prinși. Asta, cu totalul sprijin al idiotului util, care habar n-are câtă putere stă în ștampila pe care scrie votat.

Și-atunci, nu te duce gândul la educație? Așteptăm să ne educe școala copilul! Vreți nu vreți, educația copilului are baza în familie, continuă în familie și școala doar o șlefuiește. Diamantul nu-l zămislește bijutierul. El doar îi dă strălucirea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/