Adrian Torma: „România depășește economic Cehia, Finlanda și Portugalia”

torma adrian senator psd
untitled design set 970x90 px

Investițiile în infrastructură sunt pivotul principal pe care s-a bazat creșterea economică a României, spune senatorul Adrian Torma. Social-democratul crede că pasul următor care ar trebui să reducă decalajele dintre diferitele zone din țară și față de țările din occident este adoptarea salariului minim european.

Adrian Torma spune că infrastructura de transport a reușit să unească antreprenorii la nivel național și a încurajat exporturile. Timpii de distribuție au mărfurilor au fost îmbunătățiți și prin cele aproximativ 1000 de drumuri de mare viteză. Senatorul a menționat două proiecte majore ale Ministerului Transporturilor care au ca obiectiv reducerea decalajelor între regiuni: Autostrada Moldovei și reabilitarea căii ferate Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș.

„Produsul Intern Brut al României a depășit pragul de 1600 de miliarde de lei, devansând state europene precum Cehia, Finlanda sau Portugalia. Motorul creșterii economice este reprezentat de nivelul record al investițiilor realizate în ultimii doi ani, dispuse în toate zonele regionale ale țării, fie că vorbim de Banat, Crișana, Transilvania, regiunea Moldovei sau de județele din sudul României și clisurii Dunării”, a punctat senatorul social-democrat.

Senatorul a făcut referire la adoptarea salariului minim european, proiect asumat de guvern, care ar trebui să creeze un cadru predictibil pentru angajați și antreprenori. Totodată, Torma spune că salariul minim va reduce decalajele dintre regiuni cât și dintre România și alte țări ale Uniunii Europene.

„Viziunea Partidului Social Democrat este centrată în jurul ideii potrivit căreia orice creștere economică trebuie să se reflecte și în creșterea salariilor astfel încât plus valoarea generată de activitățile economice să fie resimțită de fiecare român în parte. Astfel, introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați cu acest nivel minim de salarizare”, a adăugat Adrian Torma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/