Plan de dezvoltare turistică în Brebu Nou! Muzeu și centru de arte pentru cei care tranzitează comuna!

De la un an la altul, comuna Brebu Nou este vizitată de tot mai mulți turiști, datorită numeroaselor festivaluri organizate în Gărâna. Așa se face că autoritățile județene și-au dat acordul pentru a transforma o clădire veche și nefolosită într-una utilă și atractivă.

Consilierii județeni au decis ca școala din Gărâna să revină în administrarea Primăriei Brebu Nou. Ba mai mult, cele 3 corpuri de clădire se vor transforma într-un muzeu și un centru de arte, care să stea la dispoziția turiștilor care tranzitează localitatea.

Școala din Gărâna, rămasă la un moment dat fără elevi, a ajuns, în anul 2005, în administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin. Deși instituția susține că, de-a lungul timpului, „au fost efectuate lucrări de reabilitare pentru ca acest spațiu să devină funcțional”, clădirea s-a degradat treptat pe motiv că „în imobil nu se desfășurau activități constante”, mai spun autoritățile județene, chiar dacă în interior a fost amenajat un centru de informare turistică.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean n-a fost în stare să întrețină școala din Gărîna! E într-o continuă degradare!

Așa că, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin, aleșii au decis ca imobilul să revină în administrare locală, iar Primăria și Consiliul Local să se ocupe de ea pentru a atrage și mai mulți turiști.