UPDATE. Rezultate uluitoare obţinute de managerii a 5 instituţii de cultură evaluaţi de conducerea Consiliului Judeţean!

explo 1000x200

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut publice notele obţinute de managerii a cinci instituţii de cultură aflate în subordinea CJ.

Evaluarea managementului instituţiilor de cultură cărăşene a avut în vedere activitatea desfăşurată în perioada 1 decembrie 2015 – 21 decembrie 2016. Rezultatele constituie doar o primă evaluare şi au fost anunţate în 28 aprilie 2017.

Notele obţinute de cei 5 manageri sunt toate peste 9, foarte aproape de nota maximă! Cea mai mare notă a obţinut-o Adrian Ardeţ (foto, în stânga imaginii), managerul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş – 9,99! La o singură sutime distanţă se află Dumitru Ţeicu, de la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa – 9,98!

Tot note foarte mari au primit şi ceilalţi manageri: Mariana Dănescu, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu“ Reşiţa – 9,91; Gheorghe Ţunea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin – 9,88; Clara-Maria Constantin, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ Caraş-Severin – 9,78.

Rezultatele finale ale acestei prime evaluări a managementului pe anul trecut au fost oficializate de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, prin Dispoziţiile nr. 521-525 din 28.04.2017. Amintim că nici unul dintre cei cinci conducători de instituţii de cultură nu a ajuns pe funcţia de manager în mandatul de preşedinte al lui Hurduzeu, toţi fiind… moşteniţi din vremea în care PSD făcea opoziţie în Consiliul Judeţean.

Ora 10.30

Consiliul Județean Caraș-Severin subliniază ideea că evaluarea managerilor instituțiilor de cultură nu se face de către conducerea forului decizional, ci de către o comisie desemnată în acest sens. „Evaluarea managerilor instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin nu se face de către conducerea instituției, ci de către o Comisie de evaluare desemnată prin dispoziție. Comisia de evaluare este compusă din consilieri judeţeni, în proporție de o treime și din specialiști externi din domeniul de activitate al instituției de cultură, în proporție de două treimi.

Evaluarea se face anual în baza unui Regulament-cadrul ce respectă prevederile anexei 2 la Ordinul Ministrului Culturii nr. 2.799/2015, iar analiza și notarea raportului de activitate și a interviului se face în baza mai multor criterii și subcriterii ce iau în considerare modelul prevăzut în anexa nr. 4 la ordinul amintit”.