Fostul manager al spitalului din Caransebeș a fost numit șef în Ministerul Sănătății

Fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Claudiu Hirțea, a fost numit șef al Corpului de Control al Ministerului Sănătății în Guvernul Grindeanu.

Timp de un an, la Caransebeș Hirțea s-a preocupat de aducerea de fonduri pentru reabilitarea spitalului, lucru ce, în parte, l-a reușit prin realizarea master planului și aprobarea de către Ministerul Sănătății a unui proiect de reabilitare, care presupunea inclusiv construirea, modernizarea și dotarea spațiilor de la ultimele etaje ale unității medicale. Astfel s-a reușit obținerea de la Ministerul Sănătății a unui suport financiar în valoare de 7.550.000 lei, la care se adăuga cofinanțarea de la bugetul local al Primăriei Municipiului în sumă de 850.000 lei. Valoarea totală estimativă a Fazei I a investiției era de 27.315.000 lei, cu finalizare într-un timp foarte scurt de doar câteva luni.

După ce Hirțea a plecat din Caransebeș, în septembrie anul trecut, conducerea interimară a spitalului a hotărât să renunțe la proiect dintr-un motiv cât se poate de realist… timpul scurt de execuție a lucrărilor (realizarea etajului VII și reabilitarea etajului VI în două luni). În cazul în care nu se termina investiția, banii trebuiau restituiți și nu se mai primea finanțare pentru faza a doua a lucrărilor.

Claudiu Hirţea şi-a reziliat contractual de manageriat de la spitalul din Caransebeș cu acordul părţilor şi s-a întors la Casa Națională de Sănătate București, Direcția de Control, post pe care l-a ocupat înainte de a veni la conducerea SMU Caransebeș.

Claudiu Hirțea nu este văzut cu ochi buni de presa națională care, după numirea sa, a început să facă legăturile între ministrul Sănătății și Hirțea, amândoi din Oradea. Cităm ziarul Bihoreanul:

„O fi ajuns senatorul PSD Florian Bodog pe cai mari, dar n-a uitat de prietenii de acasă. Presa din Bucureşti a dezvăluit că una dintre primele măsuri ale ministrului Sănătăţii a fost să angajeze, normal că fără concurs, un nou şef la Corpul de Control al Ministerului – pe nimeni altul decât orădeanul Claudiu Hirţea (foto), nepotul fostului şef de tristă amintire al RAPAS Oradea, Ioan Hirţea, şi totodată fost şef de serviciu în Primăria Oradea, dat afară de Ilie Bolojan imediat după instalarea în funcţia de edil-şef, în 2008, după ce l-a prins că era asociat într-o companie cu patronul unei firme cu care a încheiat un contract de pază în numele municipalităţii.  Acelaşi Hirţea umpluse clădirile Primăriei cu tonomate de dulciuri furnizate de propria-i firmă”, arăta BIHOREANUL.

foto: Bihoreanul.ro