La Caransebeș a venit circul! În Consiliul Local!

Primarul Felix Borcean și viceprimarul Marius Isac și-au programat neinspirat plecările în concediu, cam în aceeași perioadă de timp. Ce-i drept, în zilele de vacanță ale copiilor, dar lăsând problemele administrației publice locale în mâinile city managerului Andrei Ungur. Consilierii locali PSD încearcă însă să speculeze politic acest lucru, astfel că au inițiat o acțiune sortită din start eșecului, dar care poate da bine în ochii electoratului.

Aleși să reprezinte cu adevărat interesele caransebeșenilor și să gândească pentru dezvoltarea municipiului, social-democrații Constantin Bogdea, Daniel Isac, Codruța Cristescu, Eugen Muntean, Diana Aninoiu, Valentin Dascălu, Ana Bojinescu și Adrian Truică încearcă să le dea o lovitură de imagine primarului Borcean și viceprimarului Isac. Știind că aceștia sunt plecați în concediu, au convocat pentru astăzi, la ora 12, o ședință extraordinară a Consiliului Local. Să le arate gugulanilor că, în timp ce consilierii PSD se dau peste cap pentru bunăstarea lor, cei doi edili se distrează departe de casă.

Pe ordinea de zi se află două proiecte. Vechi! Pentru că ele au mai fost supuse votului plenului și aprobate. Este vorba despre actualizarea taxelor de timbru pentru activitatea de stare civilă și de ajustarea tarifului pentru activitatea de colectare, transport și depozitare deșeuri menajere nepericuloase. Aceste tarife au fost mărite într-o ședință anterioară, dar nu pentru că așa a vrut primarul Borcean, ci pentru că pur și simplu nu exista o altă variantă. Ei bine, social-democrații din Consiliul Local Caransebeș ar dori să reducă astăzi aceste tarife. De fapt, este doar praf în ochi, deoarece sunt conștienți că ședința de astăzi nu se va ține. Din lipsă de cvorum! Liberalii vor replica prin a absenta la „extraordinară”, iar Caransebeșul și caransebeșenii vor rămâne doar cu circul. Și așa se va întâmpla până vor înțelege, atât pesediștii, cât și liberalii, că au trecut opt luni de la finele campaniei electorale.