Primarul Nelu Popa: „Vom concretiza aceste proiecte punct cu punct“

Primăria Reşiţa a găzduit ieri o întâlnire importantă între reprezentanţii municipalităţii, în frunte cu primarul Nelu Popa, şi emisarii ADR Vest, cu scopul accesării cu celeritate a fondurilor europene pe proiectele edilitare propuse de administraţia reşiţeană.

„Una dintre prioritățile mandatului meu este modernizarea și eficientizarea transportului public local. În acest sens, astăzi (ieri – n.r.), s-au mai făcut câțiva pași importanți cu ocazia ședinței de lucru cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Principalul subiect al ședinței a fost Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Reșița. Acesta este un document strategic foarte important pentru Reșița și cuprinde elementele necesare pentru dezvoltarea transportului public local“, ne-a informat primarul Nelu Popa.

Documentul întors pe toate părţile vizează, printre altele, modernizarea transportului în comun, amenajarea de piste pentru biciclete care să interconecteze cartierele Reșiței, achiziționarea de mijloace de transport ecologice, măsuri care să diminueze emisiile de carbon.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

După discuțiile de ieri, primarul Nelu Popa este optimist în ceea ce priveşte punerea în aplicare a planurilor sale edilitare. „În viitorul apropiat urmează să concretizăm aceste proiecte punct cu punct, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest fiind organismul care deține un rol important în accesarea fondurilor structurale în România“, a subliniat primarul Reşiţei.

banner 970 x 250