O comună din Caraș-Severin bate record după record! Consiliul Local nu se poate întruni nici la 8 luni de la alegeri!

Situație unică în țară! Problemele unei comune din Caraș-Severin stau nerezolvate din cauză că, la 8 luni de la alegeri, localitatea încă nu are un Consiliu Local funcţional! Aleșii nu participă la ședințe, dând vina pe primarul pe care îl numesc „dictator”.

În numeroase rânduri s-a încercat alegerea comisiilor de specialitate în Consiliu, pentru a putea fi discutate în comisii problemele comunei și ale satelor arondate, însă nici acest detaliu legislativ nu s-a putut duce până la capăt. O singură dată au fost prezenți toți consilierii… la ședința de alocare a salariilor către profesori, iar din 10 octombrie grupul PNL și PMP refuză să mai participe la ședințele de Consiliu Local, care nu s-au mai întrunit din lipsă de cvorum.

Așadar, deși alegerile locale s-au desfășurat în iunie anul trecut, nici până în zi de azi lucrurile nu au intrat pe făgașul normal la Păltiniș. S-a încercat la Prefectura Caraș-Severin o mediere între cele două părți, dar nici o tabără nu cedează, ba mai mult, liberalii spun că s-au săturat de dictatura lui Popovici și nu mai vor să îndure.

Conform Legii administrației publice locale, cea care are capacitatea de a rezolva acest conflict este instanța de judecată pe contencios administrativ, care va putea fi sesizată de către secretarul sau primarul comunei, de altă persoană implicată (membru al Consiliului Local) și, în ultimă instanță, chiar de către prefect.

„Instanța constată dizolvarea Consiliului Local. Noi trebuie să lucrăm conform legii și, după ce se constată dizolvarea, atunci vor fi aleși următorii consilieri de pe listele de supleanți, iar dacă nu sunt suficienți, se vor relua alegerile pentru membrii Consiliului Local Păltiniș, cu alte liste propuse de partidele care au câștigat în iunie 2016. Noi am avut o ședință de analiză zilele trecute, ne-am uitat peste toate actele primite de la Primăria Păltiniș. Am solicitat convocatoarele ședințelor, prezența, procesele verbale, analizăm și urmează să le trimitem un înscris să vedem ce vor să facă, pentru că, până la urmă, dacă ai fost votat de cetățeni și ai primit niște prerogative de putere publică, ai niște obligații față de comunitatea care te-a votat”, ne-a declarat prefectul de Caraș-Severin, Florența Albu.