Sabin Dorohoi a lansat „Reşiţa, poarta Semenicului”

sabin dorohoi resita semenic
casinoherculane by sungarden

Scurt-metrajul intitulat așa este primul fragment dintr-un documentar mai amplu denumit „Anotimpurile Banatului”.

Lansată în ziua de Paşte, pelicula se vrea o scurtă călătorie în imagini, surprinse în ultimele două ierni, prin care sunt arătate o parte dintre atracțiile turistice din zonă. În film, pot fi văzute pârtiile de pe Semenic, Cheile Caraşului, Muzeul Locomotivelor cu Abur sau stema de pe Dealul Golului. Astfel aflăm că, pe Semenic, se schiază încă din anii ‘20 ai secolului trecut, Cheile Caraşului sunt printre cele mai întinse din ţară având 19 km lungime, muzeul din zona Triaj este singurul de acest gen din ţară şi din sud-estul Europei iar stema de pe Dealul Golului a fost amplasată pentru a marca 200 de ani de industrie la Reşiţa.

Pentru regizorul reşiţean, scurt-metrajul lansat în ziua de Paşte reprezintă o premieră întrucât este prima dată când include imagini de iarnă într-un film dedicat Banatului. De altfel documentarul mare va fi delimitat în capitole cuprinzând toate anotimpurile și o parte a evenimentelor anuale din Caraş-Severin, precum festivalul de jazz de la Gărâna sau cele de rock de la Caransebeş şi Reşiţa. În acest mod, regizorul vrea să întocmească o adevărată „agendă” în imagini din care turiștii să afle ce pot vedea şi la ce evenimente pot fi prezenţi în Banatul Montan în fiecare anotimp.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Săptămâna aceasta va fi lansat un al doilea scurt-metraj. Intitulat „Banatul Montan, magia zăpezii”, este dedicat atracţiilor turistice, legendelor şi poveştilor din Caraş-Severin. „Imaginile au fost filmate cu un aparat pe care publicațiile de specialitate îl consideră cel mai bun din industria filmului. Pentru prima dată, în această serie turistică despre Banatul de Munte, vom vedea imagini de o claritate excepţională. Mulţumesc sponsorilor şi autorităţilor locale din Caraş-Severin care au susţinut acest proiect. Îi invit să fie în continuare alături de mine întrucât la «Anotimpurile Banatului» încă se lucrează”, a spus regizorul pentru Express de Banat. „Reşiţa, poarta Semenicului” poate fi văzut aici.
Foto: captură.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/