La Caransebeş, nici măcar şmecheria nu salvează social-democraţia!

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a acuzat grupul PSD din cadrul Consiliului Local că a convocat o ședință șmecherește, pentru că știa că atât el, cât și viceprimarul erau plecați în concediu în această perioadă.

Felix Borcean a rugat auditoriul, cei 9 consilieri PSD, să aibă răbdarea să-l asculte. „Mi se pare firesc să-mi iau un concediu după un an și jumătate. Nu am beneficiat de concediu în vară și am ales perioada această pentru că era vacanța elevilor, le fel cum și viceprimarul a ținut cont de vacanța copiilor. Am considerat că această vacanță este binevenită pentru copilul meu, pentru soția mea, care este cadru didactic. Mi-ați trimis o scrisoare deschisă prin presă, acum nu știu, apare ca pamflet… și vreau să vă răspund punctual”, a precizat primarul Borcean, însă nu a fost lăsat să vorbească de consilierii PSD, care au precizat că, dacă scrisoarea a fost publicată în presă, și el să răspundă în presă. Mai mult, consilierii social-democrați îl întrebau pe edilul-șef dacă scrisoarea a fost semnată de ei, lăsând impresia că ei nu au nicio implicare în acea scrisoare, deși era semnată de Organizația PSD Caransebeș.

Consilierul Gavrilă Ardelean nu a mai ținut cont de respect și l-a persiflat pe city managerul Andrei Ungur, ba mai mult, l-a acuzat că circulă cu mașina Primăriei și în weekend pe banii lor, pe banii contribuabililor.

Primarul Borcean a vrut să știe care este caracterul extraordinar al ședinței de a trebuit să se întrunească în regim de urgență. Și asta pentru că abrogarea a două proiecte de hotărâre care au primit girul majorității Consiliului Local de față cu grupul PSD, care votase împotrivă, nu reprezintă urgență. „Caracterul extraordinar este prin faptul că dumneavoastră, prin Transal Urbis, ați mărit prețul la gunoi”, a spus consilierul PSD Florin Bogdea.

În replică, Felix Borcean a ripostat spunând că Transal nu este al lui sau al Primăriei, are acționar Consiliul Local și, mai mult, majorarea de preț a fost necesară după ce Guvernul PSD a introdus taxa de mediu de 80 de lei pe tona de gunoi menajer depozitată, discuții pe care de altfel le-a tot purtat conducerea Transal și a Primăriei  cu cetățenii pentru a înțelege că taxa este în vigoare din cauză că nu suntem în stare să colectăm gunoiul selectiv.

Consilierii PSD nu au dorit să mai asiste la discuții, după ce, așa cum de altfel știau, ședința nu se poate organiza din lipsă de cvorum, astfel că au părăsit sala după 20 de minute.

În cadrul conferinței de presă convocată de primarul Felix Borcean la finalul ședinței, acesta a specificat că Primăria nu a rămas fără conducere, fiind deschis pentru orice problemă city managerul Andrei Ungur.