Petru Lorinţ, primarul care a instaurat legea pumnului în comuna pe care o conduce, se comportă ca în celebra comedie poliţistă B.D. şi face acum pe detectivul.
Ieşit din spital cu faţa serios şifonată, Mihai Micşescu a dat din nou nas în nas cu edilul-şef al comunei Domaşnea. După o nouă investigaţie medicală, Micşescu ne-a vizitat la redacţie şi ne-a povestit despre anumite şicanări şi chiar încercări de şantaj pe care Petru Lorinţ le-ar face asupra sa. Primarul ar fi chemat organele de poliţie deoarece l-ar fi prins în flagrant cumpărând ilegal motorină pe cel căruia i-a mutat nasul lovindu-l cu un corp contondent. Mai mult decât atât, pentru că poliţişti veniţi la faţa locului nu ar fi găsit indicii care să conducă spre posibilitatea comiterii vreunei infracţiuni, primarul ar fi luat investigaţiile pe cont propriu. ,,A spus că fac trafic de motorină. Mi-a ridicat portbagajul şi a început să filmeze. Spunea Poliţiei că facem trafic de motorină. Nu ştiu ce urmăreşte, ce treabă are cu mine. Eu cred că urmăreşte să mă şantajeze cu ceva”, ne-a spus Mihai Micşescu.
S-ar putea împăca!
Primarul Lorinţ are în avocatul său, Cosmin Bolosin, nu numai un avocat care să-l reprezinte în faţa organelor de cercetare penală şi, eventual, în instanţă, ci şi un veritabil purtător de cuvânt. În opinia acestuia, alte lucruri sunt mult mai importante în momentul de faţă decât relatările victimei clientului său. ,,Dacă părţile vor ajunge la un numitor comun, la o înţelegere pe cale amiabilă, conform noului Cod Penal, plângerea pentru infracţiunea de lovire se poate retrage, astfel încât procesul penal poate să înceteze”, a afirmat Bolosin.
Acesta este convins, ca şi alte voci din comună, că Mihai Micşescu este influenţat şi îndrumat de persoane care au interese politice sau de altă natură, persoane care nu fac altceva decât să exploateze acest incident în scopul de a-l denigra pe primarul Lorinţ şi de a-l vedea plecat de la Primăria Domaşnea. ,,În condiţiile în care se va dovedi că primarul este vinovat de săvârşirea infracţiunii de lovire, conform Statutului Primarului şi Legii administraţiei publice locale, acesta nu poate să fie revocat deoarecere infracţiunea pentru care el ar fi condamnat nu are nicio legătură cu serviciul său. Ar fi posibil doar dacă instanţa ar aplica o pedeapsă complementară şi automat una accesorie. Doar atunci îşi poate pierde calitatea de primar şi nu va mai putea fi ales, dar, din experienţa mea, niciodată la o infracţiune de lovire instanţa nu a acordat astfel de pedepse complementare şi accesorii”, a precizat Bolosin. Micşescu respinge, cel puţin deocamdată, poibilitatea unei împăcări. ,,A zis că îi pare rău, că nu şi-a dat seama, că nu trebuia să dea în mine, dar asta a fost tot. Am şi eu un avocat care se ocupă de plângerea penală”, a spus Micşescu.