EXCLUSIV: Iacob Chișărău, după un an, a fost pus în libertate!

Astăzi se împlinesc trei ani de la tragedia de la Pădureni. Părinții își plâng copiii morți în accident, dar în același timp resimt un gust amar vizavi de faptul că autorul faptei a fost pus în libertate.

Deși judecătorii l-au condamnat pe Iacob Chișărău la patru ani de închisoare cu executare, vârsta de peste 60 de ani, dar și starea sa de sănătate l-au „izbăvit” de irosirea atâtor ani după gratii. Un avantaj pentru fostul director al SC Moldomin SA a fost și faptul că în toată perioada petrecută în penitenciar a fost liniștit, iar, așa cum era firesc la vârsta pe care o are, a stat departe de scandalurile din spatele gratiilor.

În plus, o contribuție în executarea unei pătrimi din pedeapsă o are și faptul că persoana condamnată a mers într-una din pledoariile sale pe recunoașterea faptei. Acest lucru s-a întâmplat însă doar după ce Iacob Chișărău a încercat să îi fenteze pe judecători cu fel de fel de avize medicale eliberate în mod suspect.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Medicii care l-au ajutat să mintă pe Iacob Chișărău riscă să ajungă după gratii!

iacob chisarau
Iacob Chișărău

Familiile victimelor sunt discrete în această privință, mai ales că la trei ani de la producerea tragediei încă resimt șocul momentului în care au aflat că viața trebuie să le continue în absența ființei care a reprezentat universul lor.

Una peste alta, indiferent de drama care se petrece în jurul său, Iacob Chișărău este liber, în urma unei cereri de eliberare condiționată pe care a depus-o pe data de 2 aprilie, la Judecătoria Timișoara. În acest caz nu figurează vreo contestație, ceea ce înseamnă că, potrivit legii, acesta a fost pus în libertate în maximum trei zile.

CITEȘTE ȘI: Iacob Chișărău a sfidat încă o dată familiile celor trei studenți pe care i-a omorât. A mințit și în cuvântul de încheiere!  

În clipa de față pentru că, practic, s-a încheiat procesul, nu mai sunt avocat, ci îmi aleg calitatea de apropiat al celor trei familii. Ceea ce li s-a întâmplat lor este o tragedie, iar ceea ce vă pot spune este că indiferent de condamnarea pe care ar fi primit-o, aceasta ar fi fost prea mică din punctul de vedere al apropiaților. Asta pentru că, indiferent de cuantum, copiii nu pot fi aduși înapoi. Decizia de eliberare nu o comentăm, aceasta aparține instanței. Sunt în continuare alături de familiile îndurerate”
, a declarat avocatul Vlad Hosu, cel care i-a reprezentant în instanță pe părinții tinerilor omorâți de Chișărău.

La vremea producerii accidentului, Marcel Bienvenue N’Zemba avea 20 de ani, Caius Bălteanu, 19, iar Romeo Turcea, 25 de ani. Cei trei tineri au rămas în amintirea celor apropiați, dar și a reșițenilor prin competiția sportivă care a fost inițiată în acest an.

Părinții copiilor omorâți de Chișărău, sub expertiză psihologică!

Reamintim că Iacob Chișărău a mai fost condamnat la trei ani de închisoare într-un dosar privind societatea Moldomin, pe care a condus-o mai multă vreme. Cum pedepsele se contopesc, acesta a executat-o pe cea mai mare dintre ele, adică pe cea de 4 ani. Vârsta și boala însă i-au făcut pe judecători să se îndure și să îl lase liber. Nu aceeași stare a generat-o decizia în cazul familiilor care au rămas fără copii și al apropiaților, care au rămas fără prieteni.

Chișărău, numit „criminal” în sala de judecată

banner 970 x 250