Medicii care l-au ajutat să mintă pe Iacob Chișărău riscă să ajungă după gratii!

explo 1000x200

Deși autorul celui mai grav accident din Banat din ultimii ani a fost condamnat pentru faptele sale, familiile victimelor au rămas cu un gust amar din cauza modului în care funcționează sistemul.  

Iacob Chișărău, cel care a băgat în pământ trei tineri în urma accidentului ce a avut loc la Pădureni, în luna mai a anului 2011, va ieși de după gratii în cel mult opt luni. Asta, datorită vârstei sale, de peste 60 de ani. Deși autorul omorului și-a aflat pedeapsa, durerea familiilor nu a fost ștearsă cu buretele peste noapte, mai ales că șocul prin care au trecut a fost unul de nedescris. Mai mult decât atât, subterfugiile pe care fostul director al SC Moldomin SA a încercat să le folosească ca să scape de condamnare, pe motive medicale, i-au revoltat mai tare pe apropiații celor trei studenți.

În mare parte, medicii i-au infirmat așa-zisele suferințe, cu excepția unuia, care a încercat să-i confirme diagnosticul. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori și prezentat în exclusivitate de Express de Banat, ca să afle ce scrie pe biletul de ieșire din spital, directorul de la Moldomin a sunat-o pe soția sa, imediat după ce a fost audiat de procurori, pe data de 12 mai 2011.

Acesta a verificat telefonic dacă femeia a luat biletul de ieșire din spital, iar la confirmarea interlocutoarei, Chișărău a întrebat-o dacă a citit ce scrie în conținutul acestuia și dacă i se confirmă afecțiunea. „Păi, eu zic că da, cât mă pricep, știi!”, a spus aceasta, potrivit interceptărilor telefonice ale procurorilor. Răspunsul ei a însemnat, de fapt, că diagnosticul medical de externare este favorabil învinuitului pentru menținerea apărării.

Procese pentru medicii lui Chișărău

Toate aceste lucruri au ieșit la iveală, iar, deși Iacob Chișărău și-a aflat sentința, acum familiile victimelor vor să meargă mai departe cu acest caz. „Medicii aceia, care i-au pus un diagnostic favorabil acestui criminal, în ciuda faptului că el nu suferea de vreo boală, au fost implicați și în alte cazuri, similare, din informațiile pe care le dețin. Am discutat cu avocatul și ne vom îndrepta asupra lor în instanță. Nu este firesc ca acest sistem să fie atât de ușor coruptibil. Nu vom avea nicio pretenție, dar vrem să îndreptăm lucrurile, atât cât putem”, a spus Adrian Bălteanu, tatăl lui Caius, unul dintre tinerii omorâți în accidentul rutier.

Acesta este de părere că moralitatea îndoielnică a lui Chișărău reiese și din atitudinea pe care acesta a avut-o față de doctorii săi. După ce i-a convins să-i elibereze un certificat potrivit căruia ar fi bolnav, la una dintre înfățișările în fața instanței, acesta s-a gândit că ar fi mai bine să-și recunoască faptele, infirmând bolile imaginare prin declarațiile pe care le-a făcut în fața judecătorilor. În acest fel, s-a gândit că va scăpa cu o pedeapsă mai ușoară.

Reamintim că deși judecătorii l-au condamnat pe autorul accidentului de la Pădureni la patru ani de închisoare cu executare, vârsta de peste 60 de ani, dar și starea sa de sănătate l-ar putea „izbăvi” după numai 8 luni. Asta, mai ales că Iacob Chișărău într-una dintre „pledoariile” sale a mers pe recunoașterea faptei.

banner 970 x 250