SF, revoltat pe „prietenii” instituţiei care spun că nu s-a făcut nimic pentru Spitalul Judeţean!

Pentru a clarifica situaţia şi eventualele discuţii ale cârcotaşilor care nu ştiu cum s-au cheltuit banii Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, preşedintele forului cărăşean, a ţinut să puncteze în faţa presei şi a cadrelor medicale suma pe care a investit-o instituţia în spitalul reşiţean.

Înconjurat de reprezentanţii Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni, directorul economic Gina Pavel şi directorul executiv adjunct Constantin Vasile Bâtea, Sorin Frunzăverde şi-a spus ieri oful într-un scurt discurs susţinut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Făcând referire la adversarii politici şi pe un ton destul de indignat, acesta a mărturisit că în unitatea medicală din municipiu au fost investite, în ultimii doi ani, milioane de euro.

De la prieteni buni ai noştri aflăm că nu se ştie ce s-a făcut în Consiliul Judeţean în ultimii doi ani. Vreau să spun că 3.249.260 de euro a investit Consiliul Judeţean în spitalul din Reşiţa şi spun acest lucru pentru faptul că, efectiv, este obositor pentru mine personal să aud că nu s-a primit nimic pentru spitalul judeţean în doi ani de zile. Spun acest lucru fără patimă, dar este foarte uşor să îţi iei borseta la subţioară şi să ieşi din spital fără a şti ce este în spital”, a declarat Sorin Frunzăverde, liderul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Pe ce s-au dus banii instituţiei

În cei doi ani de când unitatea medicală este administrată de forul judeţean, spitalul din oraşul de pe Bârzava a beneficiat în 2010 de aparatură medicală pentru secţiile Oftalmologie şi Ortopedie şi studiu de fezabilitate Obstretică-Ginecologie în valoare de peste 68.000 de euro; în 2011 de echipamente medicale performante, automatizare centrală termică şi reabilitarea staţiei de sterilizare –Staţionar 1, în valoare de aproximativ 565.000 de euro. În 2012 unitatea spitalicească a fost dotată cu aparatură medicală pentru secţiile Oftalmologie, Chirurgie şi Obstretică, autoclavuri electrice, aparatură medicală RMN şi construcţie locaţie RMN, a căror sumă totală ajunge la peste 1, 4 milioane de euro, iar anul acesta în spital au fost aduse alte echipamente medicale de ultimă oră (computer tomograf, bobină pentru sân), fiind reabilitate locaţia pentru aparatul tomograf, dar şi subsolul Policlinicii. Valoarea acestor dotări depăşeşte 1,1 milioane de euro. „3.249.260 de euro sunt bani din fonduri europene, bani din fonduri proprii, cheltuiţi pentru secţiile spitalului judeţean”, a adăugat Sorin Frunzăverde.

Investiţiile continuă

Consiliul Judeţean pregăteşte un nou program care vizează toate secţiile unităţii medicale. „Suntem în acest moment în postura în care mai avem un program de 600.000 de euro. 150.000 de euro pune Consiliul Judeţean, adică 20%, iar restul Ministerul Sănătăţii. Am investit mult în cei doi ani de zile şi vom continua”, a concluzionat preşedintele forului cărăşean.