Marian Pană se gândeşte la promovare!

Victoriile consecutive cu două echipe de mare tradiţie în fotbalul românesc, FC U Craiova şi UTA Arad, au urcat Metalul Reşiţa pe locul trei în clasament şi în Valea Domanului lumea începe să viseze.

Echipa mutată de Cătălin Rufă de la Vâlcea la Reşiţa e pe podium în Liga a II-a de fotbal la finele turului de campionat, în spatele Craiovei Olguţei Vasilescu şi a Bistriţei lui Tata Jean. Asta, în ciuda debutului de sezon destul de tensionat cauzat de plecarea lui Alex Pelici după numai două etape. Echipa nu străluceşte, dar nu joacă nici rău. Marian Pană are la dispoziţie un lot destul de echilibrat, iar la stadion continuă investiţiile. Sunt aşteptate scaune noi pentru tot stadionul, s-a montat o tabelă de marcaj electronică, e aproape gata terenul sintetic pentru antrenament şi se stabilesc ultimele detalii legate de instalaţia de nocturnă. La fel de important este că în cele 11 etape jucate până acum, nicio echipă nu şi-a câştigat statutul de mare favorită la promovare. Liderul CS Universitatea Craiova, spre exemplu, a fost învins acasă într-o manieră categorică de rosso-neri şi mai sunt destule rezultate care arată echilibrul din campionat. „Campionatul s-a strâns foarte mult, cel puţin la primele şapte-opt locuri. Trebuie să facem puncte, să nu avem surprize în momentul în care poate apărea vreun eşec. Vor veni meciuri foarte grele, vor fi foarte multe influenţe, presiunea va fi din ce în ce mai mare şi atunci e bine să ai puncte multe, să fii mai degajat”, a comentat Marian Pană.

Tehnicianul de pe banca Metalului recunoaşte că rezultatele pozitive şi emulaţia crescândă din jurul echipei l-au determinat să se gândească la mai mult decât la prezenţa în play off şi o clasare bună la finele sezonului. „Eu am spus de când am venit aici că prima condiţie ca lumea să se mişte în jurul echipei este să fie rezultate. Dacă sunt rezultate, poţi să-ţi propui şi obiective mai îndrăzneţe, chiar dacă la început nu le-ai avut. Cel mai important e ca echipa să fie în faţă, să vină spectatori la joc şi atunci automat se fac investiţii şi ne putem gândi şi la altceva, chiar şi la o promovare. Din punctul meu de vedere, este realizabil, dar foarte greu totuşi. Trebuie să fim realişti, dar dacă echipa va ajunge acolo, cu siguranţă nu vom face pasul înapoi. Important e ca în iarnă să fim în primele şase, ca să ne putem gândi şi la altceva”, a declarat pentru expressdebanat.ro antrenorul Reşiţei.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Clasament play-off la terminarea turului. Rezulta ca meciuri foarte importante sunt cele cu ASA, Craiove si Bistrita. Valcea ar putea iesi din play-off daca pierde la Resita….

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Marian Pana iese la lumina!!