Room service, în loc de cantină comunistă!

Investiţiile continuă la unitatea spitalicească din municipiul Reşiţa. Pentru că hrana constituie un element important în tratamentul pacientului, în unitate a fost inaugurat un sistem nou de alimentaţie pentru bolnavi.

În spitalul cărăşean se fac eforturi mari pentru a se îmbunătăţi toate sistemele din unitatea medicală. Printre acestea se află şi cel de hrănire. Societatea „Titan Edilitara Brăila”, cea care de cinci ani se ocupă de igiena pacienţilor cărăşeni, a realizat un nou proiect la solicitarea şi sprijinul managementului spitalului reşiţean. Este vorba de introducerea celui mai modern sistem de pregătire şi distribuţie a alimentaţiei pentru pacienţii internaţi, similar cu cel al spitalelor din Uniunea Europeană. Dacă înainte se venea în saloanele bolnavilor cu o oală mare de mâncare, uneori acoperită, alteori nu, şi din care îşi punea fiecare în farfurii, acum lucrurile stau altfel. Angajaţii unităţii spitaliceşti nu mai intră în contact direct cu hrana pacientului, ci cu ajutorul unei tăvi termostabile.Mâncarea se duce sigilată direct la bolnav, în condiţii igienice. Infiermiera de pe secţie o preia şi o predă ca atare pacienţilor, astfel eliminându-se orice fel de transmitere a infecţiilor sau chiar a bolilor.

spital re1  spital re

Ne dorim ca serviciile noastre să se ridice la nivelul standardelor europene. De aceea, în primul rând, am venit în întâmpinarea pacientului. Printr-o tavă specială ne asigurăm ca hrana să ajungă la bolnav în calitate bună şi siguranţă deplină din punct de vedere alimentar. Acest nou sistem asigură inocuitatea produsului, dar şi individualizarea acestuia pentru fiecare pacient”, a declarat Ştefan Fusea, managerul societăţii.

DSC_5048DSC_5037

Nivelul alocaţiei de hrană este însă singurul element de cheltuială din spital, stabilit de către Guvern. „Nu putem face nimic din punctul de vedere al nivelului de alocaţie de hrană, acesta fiind stabilit de Guvern. Fiecare pacient are dreptul la trei mese pe zi cu 7 lei. Dimineaţa primeşte câte un ceai cu margarină, dulceaţă pe pâine, câte un ou, la prânz cartofi cu aripioare sau orez cu carne, iar seara se servesc macaroane cu carne sau cu brânză. Există, bineînţeles, şi alte norme pentru cei cărora boala le impune mai multe mese pe zi”, a adăugat Ştefan Fusea.

DSC_5031  DSC_5058

Pacienţii spitalului reşiţean s-au arătat mulţumiţi de noul mod de servire a hranei. „Înainte ne punea mâncare dintr-o cratiţă mare în castronele, iar acum ne aduce la fiecare într-o tavă specială cu farfurii care nu se sparg aşa uşor. Mâncarea este bună, pentru cât avem noi voie să mâncăm, este chiar bună”, a spus o pacientă internată în spital.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ne bucurăm că au schimbat modalitatea de servire a hranei. Acum primim mâncare într-o tavă cu capac, la fel ca în Spania. Este o idee foarte bună, mai trebuie doar mărit numărul de angajaţi ,pentru că cei care sunt nu ştiu la care bolnav să alerge mai întâi”, a fost părerea altei bolnave.

secasan  DSC_5032

Fiind un spital acreditat, conducerea unităţii vrea să ofere pacientului cele mai bune condiţii din punct de vedere investigaţional. „Ne-am propus să oferim siguranţă din punct ulde vedere al alimentaţiei. Procedura nouă este foarte importantă. O dată, pentru că personalul angajat al spitalului nu mai intervine în procesul de distribuţie al hranei, şi a doua oară, pentru că îşi scurtează timpul de muncă în împărţirea hranei. Ceea ce s-a făcut pentru bucătărie este de data aceasta doar în folosul pacientului, pentru că acesta îşi doreşte mult mai mult să aibă în jurul său un număr mai mare de medici şi asistenţi. Pentru serviciile de alimentaţie, unitatea plăteşte firmei respective 1,95 lei/meniu/zi”, a explicat pentru Express de Banat dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

DSC_5074 DSC_5054

Noua investiţie a fost realizată de Titan Edilitara din fonduri proprii şi se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Aici intră sistemul propriu-zis şi lucrările necesare (recompartimentări spaţii, alimentarea cu utilităţi etc). Potrivit reprezentanţilor societăţii, investiţia se va amortiza în 7-8 ani, iar apoi dotările, valabile aproximativ 15 ani, vor rămâne în totalitate în proprietatea statului.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Wauuuuu ce noutate !!!!! :))))) in USA se proceda asa de cind sa inventat ”materialul plastic” si dupa auzite , chiar si inainte de asta , pacientilor le era servit micul dejun , prinzul si cina pe tavi de metal . ”Bine ca ati ajuns in civilizatie” , un mic pas al ”primitivilor comunisti” si un mare pas pentru Romania !

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/