Iacob Chișărău a mințit și în cuvântul de încheiere!

explo 1000x200

Fostul director al societăţii miniere Moldomin SA Moldova Nouă s-a prezentat astăzi în fața magistraților de la Curtea de Apel Timișoara. Sfidarea acestuia a atins cote maxime atunci când a încercat să le explice judecătorilor că ar merita o pedeapsă mult mai mică.

Iacob Chișărău i-a înfruntat astăzi pentru ultima dată pe membrii familiilor pe care le-a distrus în urma tragicului accident ce a avut loc la Pădureni, instanța urmând a se pronunța în privința soartei sale, dar și a sumelor de bani care urmează a fi achitate pentru daunele morale pe care directorul le-a provocat.

Procesul a început la ora stabilită, iar potrivit celor care s-au aflat în sală, a durat cel mult 40 de minute. Mai mult de jumătate din timpul alocat dosarului a fost ocupat de cuvântul de încheiere al inculpatului Iacob Chișărău, care și-a încercat norocul în fața judecătorilor explicându-le că ar merita o pedeapsă mult mai mică decât cea de 4 ani, stabilită de magistrații Judecătoriei Deta. Sfidarea acestuia a întrecut, însă, orice măsură când și în cuvântul de final al pledoariei sale a încercat să mintă.

După ce la unul dintre procesele anterioare și-a recunoscut vina, acum a adus în atenția instanței faptul că nu își mai amintește ce s-a întâmplat în momentul producerii accidentului. Una peste alta, procesul de astăzi a fost ultimul. Decizia pe care o vor lua judecătorii va fi definitivă.

Ce au decis judecătorii de la Deta
Instanța inferioară l-a obligat pe Iacob Chişărău la achitarea cheltuielilor către Spitalul Clinic de Urgență Timișoara. Va trebui să-i plătească supravieţuitorului 4.645,16 lei daune materiale și 100.000 de euro daune morale. În solidar cu SC Moldomin și alături de asigurator a fost obligat la plata a 2.166,4 lei daune materiale și 200.000 daune morale Zlatiei Cocar, mama lui Bien, una dintre victime. 200.000 de euro, daune morale, îi va plăti lui Adrian Bălteanu, şi alte 60.000 de euro lui Dragoş Bălteanu. Tot câte 200.000 de euro vor primi şi Floare Mitu şi Tatiana Marian. Chişărău va scoate din buzunar alte 60.000 de euro pentru Alin Turcea, altă parte civilă în dosar.

Rămâne ce văzut ce vor stabili magistrații și pe latura civilă a acestui dosar.

CITEȘTE ȘI:

banner 970 x 250