Iacob Chișărău şi-a recunoscut fapta!

explo 1000x200

Familiile celor trei studenți care și-au pierdut viața în accidentul din luna mai a anului 2011 l-au înfruntat astăzi pe autorul tragediei. Acesta a susținut în fața instanței că ar fi încercat să ia legătura cu părinții copiilor, deși nu a făcut niciodată asta.  

Rudele copiilor omorâți de Iacob Chișărău s-au declarat bulversați în urma înfățișării care a avut loc astăzi, în fața instanței. Asta pentru că autorul faptei, după ce și-a recunoscut vinovăția, a declarat că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat și a afirmat în fața magistraților de la Judecătoria Deta inclusiv că le-ar fi transmis mesajul său tuturor celor afectați de faptele sale. „Nu a încercat niciodată să ia legătura  cu noi și i-am reamintit acest lucru în fața instanței”, a spus Zlatia Cocar, mama tânărului Bien, unul dintre cei trei copii nevinovați, care și-a pierdut viața în tragica zi de mai. Replica mamei îndurerate însă nu l-a intimidat pe autorul faptei, care a aruncat apoi responsabilitatea transmiterii mesajului de părere de rău asupra avocaților săi.

Practic, la procesul de astăzi au fost audiați mai mulți martori care le-au detaliat judecătorilor modul în care dispariția celor trei copii le-a afectat viața părinților. Suferința pe care aceștia au simțit-o și o vor simți toată viața le-a schimbat radical existența.

„Prin probele pe care le-am administrat nu am încercat să îl demonizăm pe inculpat, pentru că suntem convinși că și lui îi este foarte greu. Vârsta celor trei copii, însumată, este 63 de ani, atât cât are el acum”, a afirmat avocatul Vlad Hosu pentru Express de Banat. Acesta a subliniat faptul că a cerut instanței o pedeapsă mai mare decât cea pe care o execută în prezent Iacob Chișărău, în așa fel încât să simtă că trebuie să plătească pentru moartea celor trei tineri și pentru suferința pe care le-a provocat-o apropiaților lor.