Chișărău, numit „criminal” în sala de judecată

În urmă cu doar câteva momente s-a încheiat procesul în care Iacob Chișărău este acuzat de ucidere din culpă. Sala de judecată a fost plină până la refuz de apropiații și familiile celor decedați în urma tragicului accident rutier.

UPDATE ORA 11.44 Chișărău și-a recunoscut fapta
Deși a încercat să folosească tot felul de subterfugii prin care să scape de urmărirea penală, fostul director al SC Moldomin SA, astăzi, și-a recunoscut fapta așa cum este reținută în rechizitoriu, în fața judecătorilor, dar și a zecilor de oameni care au luat parte la proces. Acest aspect a ridicat semne de întrebare. „Singurul lucru important e că prin atitudinea sa îi acuză, în mod indirect, pe toți medicii care pe parcursul urmăririi penale au emis acte medicale care atestau o altă situație decât cea reținută în rechizitoriu”, a declarat avocatul familiilor victimelor, Vlad Hosu, pentru cotidianul online „Express de Banat”.

vlad_hosu_ok
Vlad Hosu, avocat

Pe tot parcursul procesului de astăzi, Iacob Chișărău a ținut capul plecat și a evitat contactul vizual atât cu magistrații, cât și cu familiile victimelor. La momentul recunoașterii faptei sale, cei prezenți în sală l-au mustrat pentru că face prea târziu acest lucru și l-au numit „criminal”. Atunci când a părăsit instanța, cei peste 30 de apropiați ai tinerilor l-au aplaudat ironic pentru că și-a admis vina, în cele din urmă.

Pe data de 14 mai se va încheia procesul în care fostul director de la Moldova Nouă este învinuit de ucidere din culpă, deși avocatul familiilor spune că pronunțarea instanței se va face, probabil, la finele aceleiași luni. La înfățișarea viitoare, Iacob Chișărău trebuie să le prezinte judecătorilor fișa de cazier actualizată.

UPDATE ORA 07.00 – Chișărău, așteptat să dea socoteală
Judecătoria Deta a amânat procesul fostului director al SC Moldomin SA, din cauza unor vicii de procedură. Următorul termen de înfățișare în fața instanței a fost programat pentru astăzi.

Iacob Chișărău este așteptat astăzi în sala de judecată de la Deta. După ce la prima înfățișare a lipsit, din cauză că a fost citat acasă, acesta aflându-se după gratii, astăzi familiile victimelor, dar și zecile de apropiați care au umplut Judecătoria Deta la finele lunii martie așteaptă să îl înfrunte. Potrivit celor care și-au pierdut copiii în accident, acesta a ezitat să ia legătura cu cei pe care i-a nenorocit pe viață.

„Nu pot să fiu împăcat niciodată și niciun fel de pedeapsă nu poate alina durerea. Am pierdut motivația vieții, de atunci. E cumplit să îl visezi și să te trezești plângând! A durat prea mult până ca dosarul să ajungă în instanță, și asta tot din cauza lui. Nu a încercat nici măcar o dată să ia legătura cu noi, ca să își prezinte scuzele”, a declarat Adrian Bălteanu, tatăl lui Caius, unul dintre cei trei tineri care și-au pierdut viața în accident.

Ce spune fostul director despre accident
Potrivit rechizitoriului pe care l-au întocmit procurorii, în declarațiile sale, învinuitul a recunoscut faptul că în data de 6 mai a anului 2011 a pătruns pe contrasens, însă nu știe ce s-a întâmplat în acel moment și ce l-a determinat să efectueze manevra depășirii. În plus, „pe parcursul urmăririi penale, Iacob Chișărău a invocat în apărarea sa pierderea de cunoștință în momentul pătrunderii cu autovehiculul pe sensul opus de mers, cu remisie completă după impact și o amnezie ulterioară totală în privința împrejurărilor în care a avut loc impactul”, potrivit rechizitoriului.

Mai mult decât atât, potrivit aceluiași document, „învinuitul a refuzat să descrie modul în care s-a produs accidentul și și-a rezervat dreptul de a se prezenta a doua zi, împreună cu un avocat, la organele de poliție pentru a da declarație”. Ulterior, acesta a făcut toate acele investigații despre care cotidianul online „Express de Banat” a scris în perioada care a trecut.

CITEȘTE ȘI: Iacob Chișărău a încercat să-i mintă pe procurori!

În ciuda celor invocate de învinuit, din cele expuse, rezultă cu certitudine faptul că, datorită unui moment de neatenție, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe sensul opus de mers, încălcând normele imperative de circulație rutieră. Rezultatul periculos al conduitei sale culpabile a constat în decesul celor trei victime, vătămarea corporală gravă a părții vătămate supraviețuitoare și avarierea considerabilă a autoturismului marca Opel Astra Caravan”, se arată în rechizitoriu.

Revenim cu amănunte din sala de judecată. Rămâi alături de „Express de Banat”!