Prima etapă a înscrierilor în învăţământul primar continuă

Înscrierile la clasa I şi cea pregătitoare continuă în întreaga ţară, uşile acestora fiind deschise până pe 22 aprilie pentru părinţii care doresc să aplice într-o unitate de învăţământ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin, în judeţ au fost înregistrate şi validate până acum 739 de cereri. Dintre aceştia, 65-70% provin din mediul urban. Procesul de înscriere se desfăşoară în condiţii normale, de data aceasta fără prea multă agitaţie. Problemele minore care apar, de obicei, le rezolvăm la nivel naţional”, declară profesor Dan-Ilie Stoinel, inspector şcolar de specialitate.

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii în clasa I o pot face doar când cei mici împlinesc vârsta de şapte ani până pe 31 august 2013, iar copiii care împlinesc această vârstă până pe 31 decembrie 2013 pot fi înscrişi doar în urma evaluăriii psihosomatice.

Părinţii care nu se pot deplasa în unitatea de centru se pot folosi de autobuzele şcolare puse la dispoziţie de ISJ şi autorităţile locale. Totodată, aceştia sunt rugaţi să respecte traseul educaţional al copilului şi să înţeleagă rolul psihologului care îl evaluează”, a mai ţinut să precizeze profesor Dan-Ilie Stoinel.

Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, precum şi pe cele ale inspectoratelor şcolare judeţene.

Programul de înscriere în fiecare unitate de învăţământ este de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00, şi sâmbăta între orele 08.00 şi 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă, lista finală fiind publicată în data de 24 mai.

banner 1000 x 100 hd