Centre de asistenţă socială, la standarde europene!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a semnat astăzi contractele pentru reabilitarea a şapte centre de asistenţă socială din judeţ.

Puţin peste 16 milioane de lei, adică aproape patru milioane de euro, vor fi cheltuiţi pentru amenajarea, repararea şi modernizarea căminelor pentru persoane vârstnice Reşiţa şi Sacu, Centrul de urgenţă pentru persoanele fără adăpost Caransebeş, complexurile de servicii sociale „Sfânta Maria” şi „Speranţa” din Reşiţa şi Buna vestire“ din Caransebeş. Fondurile vor fi alocate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. În plus, Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni va beneficia de o investiţie în valoare de trei milioane de lei prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit analizei făcute de reprezentanţii Consiliului Judeţean, până în prezent s-au cheltuit aproape zece milioane de euro cu aceste centre, de care se bucură circa 500 de beneficiari. „Sunt fonduri importante. Sistemul de asistenţă socială din Caraş-Severin nu a beneficiat niciodată de o asemenea densitate de fonduri. Este o realizare în domeniul social şi eu cred că ne apropiem în acest moment de standardele europene în domeniu. Consiliul Judeţean continuă să fie cel mai important investitor din judeţ”, a declarat Sorin Frunzăverde. Viaţa asistaţilor social din Caraş-Severin se îmbunătăţeşte şi datorită majorării cu zece procente a normei de hrană, ajungând astăzi la zece lei.