Vezi aici cum se va reduce numărul de absențe!

explo 1000x200

Absenteismul școlar este o problemă cu care se confruntă multe școli din țară, iar Caraș-Severinul nu face excepție. Astfel că se caută tot felul de motive care ar putea să îi determine pe elevi să renunțe la școală. Noua, sau mai vechea ipoteză este că aceștia ar chiuli din cauza localurilor din preajma școlilor care îi ademenesc precum un magnet.

Cauza pentru care elevii ar chiuli de la școală este faptul că au acces ușor în barurile ce au împânzit împrejurimile unităților școlare. O soluție strictă a apărut în rândul unor consilieri locali: să se interzică accesul elevilor în barurile de lângă școală.

Deși elevii își fac veacul în astfel de localuri și chiar pleacă de la școală cu gândul că au unde să stea cât ține ora de matematică, de exemplu, totuși o astfel de măsură ce pare mult prea drastică dezvăluie o slăbiciune din partea cadrelor didactice, a conducerii școlilor care nu au găsit încă o variantă să îi țină pe elevi în școală.

Inspectorul  școlar general, Paul Șușoi, are în vedere însă o altfel de abordare. În planul său există organizarea, la fel ca și în anii precedenți, a unor razii formate din echipe mixte, organ de poliție și cadru didactic. Aceste acțiuni s-ar desfășura concomitent în mai multe baruri de pe raza orașelor, și părinții ar fi înștiințați despre locul în care se afla copilul lor în timpul programului școlar. „Părerea mea este că orice mijloc prin care să îi determinăm pe elevi să chiulească mai puțin este binevenită. Am dori să îi mai aducem la școală. Vom avea în vedere încheierea unui protocol cu Poliția, dar întâi trebuie să analizăm să vedem câți vin la școală și câți sunt prin baruri”, a explicat inspectorul școlar general Paul Șușoi.

Deși elevii vor fi trimiși înapoi la școală, există riscul ca aceștia să plece într-o altă locație, numai la școală nu. Totuși, experiența anilor anteriori, explică inspectorul școlar general, a demonstrat că elevii se sperie puțin după o astfel de intervenție a polițiștilor, a profesorilor și chiar a părinților și își iau gândul de la chiulit cel puțin pentru o perioadă.