„Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar!”

Petru Lorinţ a instaurat legea pumnului în comuna Domaşnea şi satele aparţinătoare. După ce primarul însuşi a băgat în spital un localnic, acoliţii săi au agresat şi ameninţat jurnaliştii care au avut curajul să scrie despre faptele penale ale acestuia.

UPDATE, ora 15.50

Poliţia s-a mişcat foarte prompt ca urmare a celor petrecute ieri, iar în cursul zilei de astăzi, după ce în prealabil i-a audiat pe cei doi indivizi, i-a sancţionat contravenţional cu câte 400 de lei.

Astăzi, ora 12.00

Incidentul petrecut vineri, în restaurantul staţiei peco Boero, de pe E 70, când primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, a lovit mişeleşte, cu un corp contondent pe care îl avea în buzunar, un bărbat, desfigurându-l pur şi simplu, începe să nu mai surprindă pe nimeni. Oamenii din comună, dar mai ales din satul aparţinător Cănicea, unde locuieşte şi edilul-şef, tremură de frică numai când aud numele acestuia sau îi văd pe apropiaţii lui, indivizi cu ani buni petrecuţi în puşcărie, cu dosare penale şi multe infracţiuni trecute cu vederea sau care nu au fost reclamate de teamă. Asta am constatat ieri, la Cănicea, când doar şansa de a avea parcată maşina în apropiere m-a salvat de la o bătaie cruntă.

În timp ce documentam un material despre şcoala din sat, în jurul orei 18.30, un grup de persoane m-a agresat verbal, înjurat, jignit, ameninţat cu acte de violenţă şi că îmi va fi spart aparatul de fotografiat dacă nu plec imediat. Doi bărbaţi s-au apropiat ameninţător de mine, cu pumnii ridicaţi, cu intenţia clară de a mă lovi, moment în care am fugit spre maşină. Unul dintre ei m-a îmbrâncit, dar am reuşit să intru în autoturismul redacţiei şi să blochez uşile. M-au înconjurat continuând să mă înjure şi să mă ameninţe că-mi vor rupe picioarele dacă mai scriu ceva despre primarul Lorinţ sau dacă mai calc pe la ei prin sat.Ce ai, mă, tu cu primarul?! Ce tot scrii de el? Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar! Zi bă, ce ai tu cu primarul?! Îți dau eu ţie ziar!”, răcneau indivizii agresivi.

Imediat ce am reuşit să demarez şi să plec dintre ei am sunat la 112, reacţia Poliţiei fiind foarte promptă. I-am identificat cu ajutorul organelor de poliţie pe cei doi şi am depus plângere împotriva lor. Este vorba despre Petru Bălu (foto) şi Ion Paulescu. La incident au fost foarte mulţi martori, dar, spre mâhnirea mea, cei mai mulţi dintre ei au mărturisit poliţistului că nu au văzut şi nu au auzit nimic. Se vedea clar că le este frică, întorceau privirea când erau întrebaţi. Mi-era scârbă de atitudinea unor oameni de 50, 60 sau 70 de ani, dat totodată i-am înţeles. Le era frică să nu o păţească după plecarea poliţiei. Au fost însă şi câţiva bătrâni care ne-au ajutat să-i identificăm pe agresori. Mai mulţi săteni mi-au mărturisit că aceştia sunt „oamenii primarului”. Unul dintre agresori ar fi chiar rudă cu familia Lorinţ, mai exact, cu soţia edilului-şef.

 

Aflând aceste lucruri, l-am sunat astăzi pe primarul Petru Lorinţ. „Eu nici nu eram în comună la ora aia. Nu mă băgaţi pe mine în chestii din astea. Dezinformare totală, mai lăsaţi-mă cu predici, deja mi-a ajuns la cap. Eu nu eram în comună la ora aia. Sunt mai mulţi Petru Belu, nu ştiu care. Şi Ion Paulescu sunt câţiva, dar nu ştiu care a fost. Nu sunt prietenii mei. Pentru mine toată lumea e la fel. Eu eram ieri la Caransebeş, nu ştiu”, a spus edilul-şef. Avocatul său, Cosmin Bolosin, a ţinut şi el să nege orice legătură între primarul Lorinţ şi cei care m-au ameninţat să nu mai scriu despre el şi faptele sale de natură penală. „Ieri, în jurul orelor 18-18.20, a fost în biroul meu din Caransebeş, pentru a semna contractul de asistenţă juridică. Din câte am discutat cu clientul meu, el nu a trimis pe absolut nimeni să agreseze ziarişti”, a precizat avocatul Bolosin.

Express de Banat a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora agresorii se aflau într-un local când au primit un telefon şi au plecat de urgenţă. Câteva minute mai târziu m-au încolţit în faţa şcolii din sat, despre care vom publica informaţii mai mult decât interesante în zilele următoare.