Primarul din Domașnea a umplut de sânge un localnic. Vezi filmul agresiunii din birt!

După proteste îndelungate și plângeri penale depuse la DNA, primarul Petru Lorinț este acuzat acum de unul dintre locuitorii comunei că l-a lovit cu un obiect contondent, fracturându-i nasul.

Aseară, în jurul orelor 19.00, prin localitate vuia modul în care edilul-șef și-a făcut dreptate singur cu unul dintre crescătorii de animale.

În imaginile video este surprinsă agresiunea săvârșită de primarul comunei Domașnea, Petru Lorinț, asupra persoanei care este hotărâtă acum să formuleze plângere penală împotriva edilului-șef. Probabil nu se știa faptul că unitatea comercială din incinta stației de benzină Boero din localitate este dotată cu camere de supraveghere video.

Persoana agresată se află la momentul actual internată la spitalul din Reșița pentru continuarea investigațiilor. Se pare că gravitatea leziunii se datorează faptului că nu a fost lovit cu pumnul, ci cu un obiect scos din buzunar, probabil o armă albă tip boxer.

,,Am avut o mică discuție prin care primarul mi-a reproșat că nu sunt de partea comunei, că el nu dorește să avem propria noastră asociație. El dorește să dicteze legea singur! De mult are treabă cu noi și numai bine m-a prins la un restaurant și a dat să stea de vorbă cu mine. I-am explicat că nu mă retrag, rămân în asociație și apoi s-a enervat de ceea ce i-am zis. S-a ridicat la mine, a dat să mă lovească cu mâna stângă, dar m-am ferit. Apoi a introdus mâna dreaptă într-un buzunar de la haină, atât am observat că apoi am simțit că m-a lovit cu ceva tare. Și atunci m-am ferit puțin că altfel m-ar fi lovit și mai rău, vă dați seama, a spus victima, Mihai Micșescu.

Cei care au fost de față la incident au sunat imediat la 112, pentru că bărbatul a început să sângereze în urma loviturii. Ambulanța l-a transportat la Spitalul Orășenesc din Caransebeș, după care astăzi a fost pe secția ORL a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Acum, bărbatul vrea să depună plângere la poliție, să se facă dreptate, întrucât este de părere că s-a ajuns prea departe. Una sunt discuțiile și un alt capitol sunt bătăile care au fost declanșate din cauza neînțelegerilor.

De unde a pornit conflictul?

În urmă cu mai multă vreme, localnicii din Domașnea, în speță crescătorii de animale, și-au înființat o asociație pentru care oamenii au obținut în concesiune de la Primăria Domașnea o suprafață de pe izlazul din comună. După aproape un an însă, potrivit spuselor celor implicați, contractul ar fi fost reziliat abuziv, iar aceeași suprafață de teren concesionată ilegal unor persoane fizice.

galescu_domasnea ok
Grigore Galescu, consilier local Domașnea

,,Avem război în permanență cu el. Cu greu a acceptat să facă licitație în acest an pentru o suprafață de izlaz care a mai rămas disponibilă. Eu sunt și consilier local. Nu se respectă Legea. (…) Suntem prejudiciați cu miliarde, am fost nevoiți să ne vindem animalele, oamenii le țin pe terenul propriu. De la treburile astea, vedeți unde s-a ajuns! În asociație suntem circa 50 de membri, mulți au plecat la presiunea primarului, a spus Grigore Galescu, consilier local la Domașnea.

Referitor la conflict, alesul local spune că nu a fost de față, dar a văzut înregistrările video și a stat de vorbă cu oamenii. Acesta spune că la Domașnea sunt și alte probleme, care ar trebui luate în seamă de organele de cercetare penală.

Contactat telefonic, primarul Petru Lorinț a închis brusc telefonul și nu a dat nicio declarație cu privire la acest subiect.

Potrivit comunicatului de presă primit în dimineața acestei zile din partea IPJ Caraș-Severin, se pare că au fost deja începute cercetările asupra edilului-șef din Domașnea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.