Universitatea îşi asumă rolul regional

În cadrul vizitei la Reşiţa, reprezentantul Guvernului Ponta, Mihnea Costoiu, nu s-a obosit să explice, în diverse replici, situaţia actuală a universităţii. Conducerea acesteia a clarificat, la rândul ei, zvonurile apărute. 

În urma declaraţiei ministrului Costoiu cum că Universitatea „Eftimie Murgu” trebuie „să se gândească foarte mult la rolul ei regional”, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au răspuns pozitiv, explicând, totodată, cum poate fi descoperită excelenţa în cadrul unei universităţi. Potrivit acestora, în momentul de faţă există două categorii de universităţi: cele care sunt orientate spre partea de cercetare fundamentală şi cele regionale, care sunt orientare spre partea de cercetări aplicative.

CITEŞTE ŞI: MIHNEA COSTOIU: ,,UNIVERSITATEA DIN REȘIȚA ARE GRAVE PROBLEME FINANCIARE!”

„Eu cred că în ambele categorii de universităţi putem să găsim excelenţa. Excelenţa poate îmbrăca mai multe feţe. Aceste feţe trebuiesc descoperite şi eu am convingerea că şi în viitor se va acorda o şansă egală ambelor categorii de universităţi care, pur şi simplu, diferă prin misiune. Eu consider că trebuie evaluat modul în care aceste universităţi îşi asumă misiunea, or noi ne-am asumat dintotdeauna misiunea regională pe care o avem. Mai exact, din 1971, de când ne-am înfiinţat şi mai ales din punct de vedere financiar”, a spus şeful instituţiei reşiţene Doina Frunzăverde, care a adăugat că realizarea excelenţei în cercetare aduce oarecum şi fonduri pentru această cercetare.

CITEŞTE ŞI: DOINA FRUNZĂVERDE: „SITUAŢIA UNIVERSITĂŢII ESTE UNA TEMPORARĂ…” 

Reamintim că Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa deţine, în momentul de faţă, un potenţial de cercetare extrem de important, iar problemele financiare „grave” sunt doar temporare, cu astfel de situaţii confruntându-se şi alte instituţii de învăţământ din ţară.

CITEŞTE ŞI: S-AU GĂSIT SOLUŢII PENTRU REDRESAREA UNIVERSITĂŢII ,,EFTIMIE MURGU”!

Comments

 1. Cico Ciko says:

  O tzganca hoata .

 2. Anunturi oferte serviciu Arad says:

  Buna ziua,
  De acum puteti publica anunturi oferte serviciu ziare Arad prin intermediul Metropolitan Maxpress.
  Anunt Angajari Glasul Aradului, Anunturi Oferte serviciu Glasul Aradului simplu rapid si efficient.
  Cum public anunturi in Ziarul Adevarul Banat ?
  Contravaloarea anunturi angajari ziarul Masura poate fi achitata si prin Card Bancar
  Piata Aradului oferte serviciu va ofera posibilitatea de a achita contravalorea anuntului prin SMS
  Anunturi Oferte serviciu Jurnalul Aradului contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10